23948sdkhjf

Vækst hos rådgiverne - nu mangler "praktisk talt alle" medarbejdere

Væksten i den rådgivende ingeniørbranche, der kunne ses i første halvdel af 2021 er fortsat ind i efteråret. Samtidig er fremgangen nu så markant på tværs af samtlige sektorer, at alle medlemmer af Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI, melder om mangel på kvalificeret arbejdskraft. 

Det viser den seneste konjunkturmåling fra FRI, der udkom i denne uge. 

Øget økonomisk aktivitet hos både private og offentlige aktører efter genåbningen af samfundet udpeges som hovedårsagen bag den positive udvikling. Men selvom rådgiver- og ingeniørvirksomhederne fortsat forventer flere ordrer og en vækst i antallet af ansatte henover det næste år, så står branchen over for en udfordring, der kan være med til at bremse fremgangen: Manglen på kvalificeret arbejdskraft.

– Det er naturligvis dejligt at kunne repræsentere en branche i fortsat vækst, men det er en alvorlig udfordring for os – lige som for resten af de ingeniørtunge sektorer i dansk erhvervsliv – at manglen på kvalificeret arbejdskraft er så massiv, som vi ser den i disse år, udtaler adm. direktør i FRI, Henrik Garver, i en pressemeddelelse om udviklingen. 

– For to år siden indberettede cirka 60 pct. af vores medlemsvirksomheder, at de manglede medarbejdere. Nu er det 98 pct., det vil sige praktisk talt alle, tilføjer han. 

Optimisme i behold

Medarbejderne hos de rådgivende ingeniører får hænderne fulde den kommende tid: Ordrebøger vokser, næsten uden undtagelse i alle sektorer: 

– Markedsudviklingen i de forskellige sektorer er overordnet positiv, og vores medlemsvirksomheder forventer fortsat vækst i antallet af ordrer over en bred kam, siger Henrik Garver og peger på den gunstige samfundsøkonomiske udvikling i kølvandet på Corona i Danmark og på FRI-virksomhedernes nærmarkeder som hovedforklaringen. 

Det eneste markedssegment, hvor der ses en mindre tilbagegang sammenlignet med april 2021, er offentligt byggeri øst for Storebælt. 

– Det kan skyldes, at kommunerne i Østdanmark i 2020 og starten af 2021 satte mange projekter i gang, men at de nu, som følge af anlægsloftet fra 2022, er nødsaget til at bremse op, forklarer FRI-direktøren.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125