23948sdkhjf

Renovering giver nedslidt boligområde nyt image

En omfattende renovering af kvarteret Kildeparken i Aalborg skal forvandle området til en ny og levende bydel.
Franske altaner, grønne sportsarealer, trafik i gaderne og et nyt sundheds- og kvarterhus skal være med til at forbedre image og miljø i det slidte boligkvarter i Aalborg Øst. Håbet er, at området, der bestør af 73 boligblokke og 155 gårdhuse, på sigt vil tiltrække flere børnefamilier og erhvervsaktive.

Himmerland Boligforening, som ejer området, har sat gang i det store renoveringsprojekt og et rådgivningsteam med Cowi og Effekt har fungeret som rådgivningsteam. Projektet kommer til at koste 1,5 mia. kr., hvoraf en del af pengene hentes i Landsbyggefonden.

Planerne for Kildeparken er del af det største og mest ambitiøse byomdannelsesprojekt i Aalborg i nyere tid.

Variation i boliger
Forandringerne bliver synlige på de ca. 1.000 boliger, der fra alle at ligne hinanden bliver varierede med vinterhaver, åbne glaspartier og franske altaner.

Ombygningerne skal blandt andet skabe kontakt mellem ude og inde og sikre flere øjne på de offentlige arealer. F.eks. skal de store ensartede og markante parkeringsarealer, som ofte ligger øde hen, omdannes og nogle af bilerne flyttes helt hen til hoveddørene.

Også de store græsplæner, der udgør 70 % af området, skal forvandles til varierede landskaber med liv og aktiviteter for områdets mange forskellige beboere. Centralt i det store grønne område er det planen at etablere en sportshangar, som kan bruges til aktivt samvær, foreningsliv, leg og sport og trække flere mennesker til kvarteret.

Problemvand skaber rekreative områder
Det er en ambition i projektet at håndtere al regnvand lokalt på området og bruge vandet til at skabe flere oplevelser og naturlige kvaliteter for områdets beboere og besøgende.

Ifølge Rasmus Cassøe, projektleder og byplanlægger i Cowi, er vandet en essentiel del af projektet, som er blevet støttet af Landsbyggefondens innovationspulje:

- Vi vil bruge de grønne områder aktivt til at håndtere de stigende regnmængder blandt andet ved at anlægge vandlegepladser og regnhaver til glæde for områdets børn og voksne.

Sundheds- og kvarterhus giver et løft
Moderniseringen af boligområdet bliver særligt mærkbart når det nye sundheds- og kvarterhus står færdigt i 2012.

Huset kommer til at fungere som centrum og mødested i området. Det skal rumme en blanding af offentlige og private sundhedstilbud: læger, fysioterapeuter, apotek, administration af ældrepleje og sundhedspleje.

Sundheds- og kvarterhuset skal have optimale faciliteter for lægerne og det øvrige personale, og håbet er, at mange af dem også får lyst til at bosætte sig i den moderniserede bydel.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125