23948sdkhjf

Se årets højdespringere blandt vinduesproducenterne

Væksten hos de danske dør- og vinduesproducenter fik sidste år et nyk op på hjemmemarkedet efter et 2019 med beskeden fremgang.  

Det viser en ny brancheanalyse, Wood Supply har udarbejdet på baggrund af 23 årsregnskaber fra danske dør- og vinduesproducenter med mere end 50 ansatte.   

Ifølge brancheforeningen Vinduesindustrien oplevede den samlede branche sidste år en vækst i omsætning på knapt 3 pct. på det danske marked, og ser man på de virksomheder, der ligger til grund for Licitationens analyse, tegner sig også et billede af fremgang.  

Således har fire af de seks, der oplyser omsætning, vækst på toplinjen, og samlet lyder omsætningsvæksten på 9 pct.

Det er dog inklusiv Dovista, der har fusioneret Velfac og Rationel ind i virksomheden, og derfor præsterer en toplinjevækst på godt 18 pct. Uden Dovista lander den den samlede vækst for de fem resterende virksomheder på 1,4 pct., og her er blandt andre Idealcombi med til at trække ned.

Den nordjyske vinduesproducent, der indgår i analysen med sit 2019/20-regnskab, måtte se toplinjen falde 7 pct., da coronaen i kombination med eftervirkningerne af Brexit gjorde tilværelsen svær på virksomhedens store eksportmarked.  

Forholder man sig i stedet til bruttoresultater, har tre af fire virksomheder oplevet fremgang. Igen skiller Dovista sig voldsomt ud grundet den interne omlægning, og udelades de, lyder den samlede stigning i bruttofortjenesten på 4,4 pct. Her har blandt andre Kastrup medvirket til at løfte med en vækst på 39 pct. 

På bundlinjen kan syv ud af 10 melde om fremgang, når det handler om resultatet før skat, og den samlede stigning er den største i fem år. Samlet stiger branchens resultater med 13 pct., og fraregner man Dovista, der har haft store omkostninger i forbindelse med den interne omlægning, og derfor ender i rødt, er stigningen på 14 pct.

Her er Kastrup, Tormax, Jeld-Wen Danmark og Primo Vinduer årets højdespringere, mens den største tilbagegang skal findes hos STM Vinduer på Langeland, der grundet store straksafskrivninger på et afblæst udviklingsprojekt endte året i rødt.  

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097