23948sdkhjf

TK Development revurderer forretningsmodellen

Overskuddet var reduceret med 46 millioner kroner hos TK Development i et 2011/2012-regnskabsår, hvor der blev solgt relativt få projekter.
TK Development kom ud af 2011/2012-regnskabsåret med et overskud på 27 mio. kr. mod 73,6 mio. kr. året før. Tilbagegangen stemmer dog overens med det forventede.

- Set i forhold til selskabets resultatforventning fra årets start til et resultat efter skat i 2011/12 i niveauet 100 mio. kr. er det realiserede resultat skuffende. Men set i lyset af markedssituationen for ejendomsbranchen og den voldsomme uro på de finansielle markeder hen over sommeren og efteråret 2011 anser ledelsen årets resultat for acceptabelt, lyder forklaringen i årsregnskabsmeddelelsen.

Koncernens nettoomsætning var i 2011/2012 faldet til 359,8 mio. kr. fra 602,4 mio. året før. Faldet tilskrives, at der i 2011/12 blev solgt relativt få projekter.

Resultat af den primære drift var 65,5 mio. kr., hvor det i 2010/2011 lå på 127,2 mio. kr.

Ændret forretningsmodel
Usikkerheden på de internationale finansielle markeder har i sidste ende betydet, at forventet byggestart på en del af koncernens projekter er udskudt i løbet af året, ligesom salg af et eller flere betydende, færdigopførte projekter endnu ikke er realiseret.

- Investorernes ændrede adfærd med krav om lavere risiko i projekterne har medført en træg beslutningsproces og en deraf følgende lavere omsætningshastighed af projekter. Dette svagere projektflow - og de aktuelle og forventede markedsvilkår i øvrigt - har givet anledning til at revurdere koncernens forretningsmodel, lyder det i årsregnskabsmeddelelsen, hvor det fremgår, at forretningsgrundlaget vil følge:

1: Koncernens primære fokus vil fortsat være udvikling af fast ejendom.

2: Koncernen kan som et alternativ vælge at igangsætte projekter med henblik på opførelse og efterfølgende indkøring og modning over en kortere årrække hvor sådanne projekter typisk vil blive klassificeret som investeringsejendomme.

Ændring i 2012/2013-forventningen
Koncernens ledelse tillægger det stor betydning at der foretages salg af flere færdigopførte, betydende projekter i 2012/13. Et salg vil generere likviditeten, der er en forudsætning for den fremtidige drift og projektflowet og dermed den langsigtede indtjening. Den fortsatte uro på finansmarkederne betyder dog, at der er usikkerhed knyttet til omfang og timing af salg af større projekter.

På grund af usikkerhed omkring koncernens skatteaktiv og konsekvenserne, som vedtagelse af et fremlagt lovudkast om ændrede regler for
udnyttelse af underskud vil medføre, er forventningerne ændret fra et positivt resultat for 2012/13 til et positivt resultat før skat for 2012/13.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093