Viborg-virksomheder skal have del i byggeboom
De kommende års midtjyske milliardbyggerier er temaet på en møde Viborgegnens Erhvervsråd afholder den 25. april. Samtidig lanceres det nye Energinetværk Viborg.
Det er hovedemnet for et stort anlagt temamøde, som Viborgegnens Erhvervsråd i samarbejde med Mercantec i Viborg holder på Viborg Kraftvarmeværk onsdag den 25. april.
Deltagerne på mødet får blandt andet lejlighed til at høre mere om en helt ny analyse om det kommende midtjyske byggeboom, der er gennemført af rådgivningsfirmaet Cowi. Analysen konkluderer, at der skal gøres en særlig indsats for at kunne skaffe tilstrækkeligt med kvalificeret arbejdskraft til de kommende års mange store offentlige bygge- og anlægsopgaver. Ellers vil opgaverne blive udført af arbejdskraft udefra.
Tørster efter nye opgaver
- Efter de seneste års meget lave bygge- og anlægsaktivitet tørster branchen efter nye opgaver. Det gælder også lokalt. Nu hvor opgaverne endelig er på vej, er det vigtigt, at de lokale virksomheder er klar til at tage udfordringen op. På mødet vil Mercantec og VEU-Center MidtØst derfor fortælle om, hvordan virksomhederne kan sikre sig den fornødne, velkvalificerede arbejdskraft, siger projektchef Svend Aage Møller fra VIBORGegnens Erhvervsråd.
Han nævner milliard-udbygningen af Viborg Sygehus og planerne for Banegraven i Viborg som eksempler på store lokale bygge- og anlægsopgaver, der er i støbeskeen.
- Men nu om dage kigger virksomheder inden for bygge- og anlægsbranchen typisk langt ud over kommunegrænsen. Så for Viborg-egnens virksomheder kan opgaver i Aarhus, Randers, Herning osv. være lige så interessante som opgaver her i kommunen, siger Svend Aage Møller.
Nyt lokalt energinetværk
Et andet af fremtidens vækstområder er inden for grøn vækst og energibesparelser. Derfor har erhvervsrådet taget initiativ til et nyt lokalt energi-netværk, som vil blive lanceret på temamødet den 25. april.
- Formålet med Energinetværk Viborg er at styrke lokale håndværksvirksomheder, rådgivere, banker, realkredtinstitutioner m.fl., så de i endnu højere grad kan gøre sig gældende og få del i de mange små og store energimæssige opgaver, både hos private og inden for det offentlige. Virksomhederne har allerede i dag mange vigtige kompetencer, men vi tror på, at de gennem et lokalt energinetværk kan blive endnu bedre, stærkere og dygtigere. Netværket kan for eksempel medvirke til at etablere efteruddannelse, præsentere ny viden på temamøder, gennemføre fælles kampagner og informationsmøder om energirigtige løsninger m.v., siger erhvervskonsulent Flemming Sørensen fra Viborgegnens Erhvervsråd.