23948sdkhjf

Lærlinge ved blikkeslagervirksomheder uden vvs-arbejde

Blikkenslagervirksomheder, som arbejder med tag- og facadeområdet og ikke udfører vvs-opgaver har mulighed for at uddanne lærlinge i specialet vvs og blikkenslager.
En række virksomheder inden for vvs-branchen har primært sine forretningsområder inden for tag- og facadeområdet og udfører aldrig eller kun sjældent opgaver inden for vvs-området. Disse virksomheder har også mulighed for at uddanne lærlinge inden for specialet vvs og blikkenslager. Det skriver Tekniq.dk.

Ved indgåelse af en uddannelsesaftale skal virksomheden sikre, at lærlingen får sin praktik på vvs-delen - herunder rørarbejde - som værkstedsundervisning på en erhvervsskole eller i en anden vvs-virksomhed.

Vvs-delen, herunder rørdelen, udgør ca. 15 % af den samlede firårige uddannelsestid. Dvs. ca. 10 ugers uddannelsestid på skolen og ca. 5 måneder af praktiktiden. Praktiktiden kan dog bero på en individuel vurdering.

For at hjælpe disse virksomheder er der:
• Indgået aftale med alle vvs-skoler, så de i samarbejde med LUU danner et netværk af virksomheder, der kan indgå kombinations- eller samarbejdsaftaler med dem, der ikke kan opfylde vvs-delen (rørdelen) – og dermed sikre, at eleverne får den fornødne oplæring.
• Indgået aftale med Syddansk Erhvervsskole, Odense og Construction College Aalborg, som tilbyder værkstedsundervisning på vvs-delen (rørdelen)
• Udarbejdet pjece med informationer i forhold til indgåelse af uddannelsesaftale.

Læs mere i pjecen: At være en praktikplads i blikkenslagerbranchen .

Kilde: Tekniq
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.267