23948sdkhjf

Brøndum opruster nord for polarcirklen

Brøndum har i flere år sat pause på lokal tilstedeværelse i den grønlandske by Ilulissat, men fra juni 2021 åbner koncernen igen sin afdeling op i havnebyen godt 250 km nord for polarcirklen.

- Genåbningen er det helt rigtige skridt for os i forhold til at styrke vores aktiviteter i Grønland, lyder det fra direktør for Brøndum Grønland & Nordatlanten Lars Trankjær i en pressemeddelelse.

I forvejen er der ordrer i bogen i byen, da Brøndum Grønland A/S skal vøre med til at udvide den lokale lufthavn, så den kan rumme fly fra hele verden.

Om Brøndum Grønlønd

Brøndum Grønland A/S er del af Brøndum-koncernen sammen med Brøndum A/S og Brøndum Stål ApS.

Grønland-selskabet er repræsenteret i byerne Nuuk, Sisimiut, Kangerlussuaq og Illulissat og har set over de sidste fem år haft støt stigende bruttoresultat og ditto bundlinje, bortset fra en lille tilbagegang i seneste regnskab. 

Her hed tallene i det skæve regnskabsår 2020/21 32,2 mio. kr i bruttoresultat samt 8,8 mio. kr. i overskud før skat.

Og selvsamme udvidelse vil give mulighed for yderligere byggeaktiviter, ventes det: 

- Det er klart, at vi forventer et øget aktivitetsniveau i området, da udvidelsen af lufthavnen gør det muligt for international flyvning til området, siger direktøren videre.

Til at lede afdelingen i Ilulissat er valgt den lokalkendte Lars Thorup, der ifølge Brøndum kommer med erfaring fra branchen.

- Det har været vigtigt for os at finde en leder med en lokal tilknytning til byen og en, der har et stort kendskab til branchen, siger direktør Lars Trankjær.

Udover afdelingen i Ilulissat er Brøndum også til stede i Sisimiut, Kangerlussuaq, hovedstaden Nuuk og på Thulebasen. Herudover arbejdes der på projektbasis i en række andre byer, bygder og på industrifabrikker i det øvrige Grønland.

Brøndum Grønland er en del af Brøndum-koncernen, som netop har afleveret regnskab med lille tilbagegang i omsætningen, men med et markant løft i ordrebogen på 32 pct., som Licitationen - Byggeriets Dagblad skriver torsdag.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094