23948sdkhjf

I kapløb med entreprenør

Den 1. maj begynder entreprenøren at køre på byggegrunden på Det Nye Universitetshospital, DNU. Indtil da arbejder arkæologer på at afdække spor af oldtiden.
I marts måned gik frosten af jorden og det satte igen gang i Moesgaard Museums arkæologer. Arkæologerne arbejder på højtryk på DNU's enorme byggegrund, for at afdække spor af oldtidens liv og levned før den deadline, der 1. maj for altid sætter et punktum for flere brikker til billedet af jernalderbostæderne på Skejbymark. Den 1. maj begynder entreprenøren også at køre på de få gravefelter, som arkæologerne endnu arbejder i.

- Men sådan er det jo altid, når vi udgraver et område, siger arkæolog Laurits Borberg, der er daglig leder af udgravningen på DNU-grunden.

Også entreprenør M.J.Eriksson A/S har travlt på grunden med sine byggemodningsopgaver, da en vandlomme har forsinket arbejdet lidt.

Og mens arkæologerne ligger på knæ i deres smalle huller og med skeer og modelerpinde forsigtigt kradser i overfladerne, så kører entreprenørens store dumpere med tonsvis af jord, som kravkøerne flytter, for at forberede grunden til byggeri. Lige op ad hinanden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11