23948sdkhjf

Ny energiaftale uden solceller

Dansk Solcelleforening er kritisk overfor manglen på en selvstændig solcellepolitik i Danmark og det begrænsede fokus på solcellers bidrag i den nyligt vedtagne energiaftale.
Danskerne har også for alvor taget solcellerne til sig. I 2011 blev der i alt installeret 1.935 nye solcelleanlæg, hvilket svarer til en firdobling sammenlignet med 476 året før.

Derfor undrer Dansk Solcelleforening sig over, at solceller ikke spiller en større rolle i det brede energiforlig, som blev vedtaget sidst i marts.

- Det er positivt at der er indgået en bred energiaftale frem mod 2020. Men i Dansk Solcelleforening undrer vi os over, at forligspartierne ikke har haft mere fokus på det bidrag til et fossilfrit Danmark, som solceller kan udfylde, siger Signe Antvorskov Krag, formand for Dansk Solcelleforening.

Læs mere om: Bredt energiforlig i hus .

Efterlyser solcellepolitik
Da Folketinget i marts 2010 behandlede et beslutningsforslag om fremme af udbredelsen af solceller, var stort set alle partier positive over for solceller og deres berettigelse i det danske el-system. Der var enighed om, at solceller skulle drøftes blandt forligspartierne i forhandlingerne om energiaftalen, men det lader ikke til at være sket i denne omgang.

- I Dansk Solcelleforening, havde vi gerne set, at Danmark havde fået en selvstændig solcellepolitik, på samme måde som flere af vores nabolande. Vi havde også håbet, at de rammer, solceller opsættes under, var blevet mere gennemskuelige og simple for befolkningen, slutter Signe Antvorskov Krag.

Danskerne har imidlertid fået øjnene op for solceller, og branchen vokser kraftigt i disse år. Så uanset hvad, tyder alt på, at solceller i de kommende år yde et stadig større bidrag til både den vedvarende el-produktion og til beskæftigelsen i Danmark.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.099