23948sdkhjf

Videncenter for energibesparelser i bygninger forlænges fire år

Millionbevilling sikrer, at byggebranchen også kan søge rådgivning om energibesparende renoveringer i de kommende år.
Danmarks første og eneste Videncenter for energibesparelser i bygninger på Teknologisk Institut har siden marts 2009 haft meget travlt med at hjælpe og rådgive håndværkere, virksomheder og andre professionelle fra byggebranchen om energibesparende renoveringer.

Regeringen har netop bevilliget 20 mio. kr. til Videncentret, så arbejdet kan fortsættes de næste fire år.

Store roser fra branchen
Videncenter for energibesparelser i bygninger har på tre år opbygget en stor respekt fra alle parter i byggebranchen, mener direktør Michael H. Nielsen fra Dansk Byggeri.

Han påpeger, at byggeriets parter – takket være centrets store indsats – har opnået stærkere kvalifikationer og nye værktøjer til at gennemføre energibesparende tiltag i bygninger. Det glæder ham derfor, at regeringen nu har skrevet under på den nye energiaftale, der betyder, at Videncentret kan fortsætte.

- Hele branchen bakker op om det arbejde, som Videncentret har lavet. Det gælder fx udviklingen af energivejlederuddannelsen, de mange andre uddannelsestiltag, de mange energiløsninger og værktøjer og arbejdet med at aktivere energimærkningsordningen, siger Michael H. Nielsen og fortsætter:

- Centerchef Vagn Holk fra Teknologisk Institut og hans team har ikke gemt sig bag en computerskærm men er gennem opsøgende arbejde gået meget praktisk og handlingsorienteret til opgaven. De har forstået den udfordring, som byggebranchen står over for, og det er til fulde lykkedes dem at understøtte den samlede energispareindsats i Danmark.

Fortsat fokus på håndværkernes kompetencer
Centerchef Vagn Holk er også glad – selvom det ærgrer ham, at budgettet er blevet halveret i forhold til forventningerne og budgettet for den sidste treårige periode.

- Det er tilfredsstillende, at vi kan fortsætte vores udadvendte aktiviteter, dog nu i et lidt mindre omfang. Vores mål vil fortsat være at klæde håndværkere og rådgivere godt på til at løse de udfordringer, der er med hensyn til renovering af bygningsmassen.

- Vi fortsætter derfor naturligvis vores telefoniske hotline og vores netværksarbejde med at søge konkrete samarbejdsprojekter, der fremmer energispareindsatsen i Danmark. Men på grund af den halverede bevilling bliver det en stor udfordring at få udviklet og formidlet tilstrækkeligt materiale om energirenovering i eksisterende bygninger til fortsat at være et være en attraktiv og et uvildigt Videncenter for energibesparelser i bygninger for byggebranchen, siger Vagn Holk.

Fakta
Teknologisk Institut har i tre år drevet det offentligt finansierede Videncenter for energibesparelser i bygninger i samarbejde med de tre konsortiepartnere: Statens Byggeforskningsinstitut, KommunikationsKompagniet samt Viegand & Maagøe. I perioden har parterne samlet og formidlet viden om konkrete og praktiske løsninger til at reducere energiforbruget i bygninger. Det er fx sket ved at udarbejde kataloger, guides, pakkeløsninger, beregnere og artikler. Centret har samtidig drevet en telefontjeneste og hjemmesiden www.byggeriogenergi.dk .

Desuden har centret udviklet og implementeret kurser, temadage og inspirationsoplæg – og mere end 1600 håndværkere har fået diplom på energivejlederuddannelsen.

Endelig har centret været sparringspartner og inspirator i projekter initieret af kommuner, der vil fremme energirenovering.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093