23948sdkhjf

Øresundskollegiet får relinet faldstammerne

1.025 boliger på Øresundskollegiet får relinet faldstammerne. Greenpipe A/S skal udføre arbejdet med den effektive teknologi, hvor beboerne ikke skal genhuses.

Greenpipe vandt opgaven på Nordens største kollegie, og med relining-metoden bliver faldstammerne som nye – helt uden byggerod, larm, støv og støj. Beboerne slipper for nedrivning af eksempelvis køkken og badeværelse, og der opstår minimale gener, mens rørene bliver fornyet.

”Selv om vi ikke var billigst, vandt vi opgaven, der blev vægtet 60 % på pris og 40 % på de blødere værdier,” siger Søren Dallov Ibsen, grundlægger og salgschef i Greenpipe, og han uddyber:

”Vi havde sat os godt ind i projektet, skræddersyet løsningen til kollegiet og haft indledende dialoger med rådgiverne for at optimere arbejdsprocesserne mest muligt.”

Bygherre om valg af metode

Elsebeth Hauerslev Kjærgaard, der er projektchef hos bygherre FA09, udtaler:

”Vi har lagt vægt på, at metoden med relining giver langt mindre gener for vores beboere end en traditionel udskiftning af faldstammerne. Hertil har garantiperioden også spillet en rolle, samt det at der fra Greenpipe er lagt stor vægt på den løbende kvalitetskontrol, som skal være med til at sikre en god udførelse.”

Beboervenlig teknologi

I dag bruges relining i vid udstrækning af bygherre, fordi teknologien er skånsom ved renovering af faldstammer. Relining sikrer desuden, at de dyre vådrumsmembraner forbliver intakte, og gulvene ikke skal bankes op.  

Ved relining af faldstammer begynder montørerne med at demontere toilet og køkkenvask. Herefter renses faldstammerne med en rensekæde og tørres ud, inden de coates med 3-5 mm polyurethan.

Klar efter få dage

Polyurethan hæfter på alle rør-materialer (PVC, rustfri stål, beton, støbejern mm.) og så er det lugtfri, hvilket er godt for både beboere og håndværkere. Polyurethan, der hærder hurtigt, er desuden kemisk resistent og fleksibelt, så den dækker revnedannelser i rørene. Efter relining får rørene en helt glat overflade, der mindsker risiko for tilstopning.

”Når vi begynder arbejdet tidligt om morgenen, kan beboerne i nogle tilfælde allerede bruge afløbene igen om aftenen, men ellers er lejlighederne klar til brug efter ca. to til fire dage. Så metoden er uhyre effektiv og har samme levetid, som havde man skiftet faldstammen ud,” forklarer Søren Dallov Ibsen

Grøn metode sparer CO2

Metoden er desuden miljøvenlig, da man sparer 100 kg CO2 ved at coate rørene i stedet for at skifte dem ud.

Hos landsdækkende Greenpipe har de relinet faldstammer i mere end 10.000 boliger. Greenpipe bruger en robot-styret “Reliner”, der sikrer en ensartet lagtykkelse med helt glat overflade.

”Vi har selv udviklet maskinen, som hjælper med opgaven, og vi kan mærke at flere og flere bygherrer får øjnene op for den her effektive, grønne og skønsomme måde at renovere faldstammerne på,” siger Søren Dallov Ibsen og understreger, at Greenpipe giver ti års tætningsgaranti på rørene.

Om.

Bæredygtighed og beboervenlighed er hjertesager for Greenpipe’s team. Derfor er vi stolte af, at vi kan spare verden for over 60 % CO2 per lejlighed ved at reline faldstammer i stedet for at udskifte dem. Det svarer til 100 kg CO2 per lejlighed.

www.greenpipe.dk

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078