23948sdkhjf

Solar Danmark udvider for en kvart milliard kroner

En grøn og digital udvidelse af lageret ved Solars hovedkontor i Vejen er skudt i gang. Der skal bygges to nye lagerhaller til pallehåndtering og plukkesystem styret af 125 robotter.

Det første spadestik bliver snart taget til lagerudvidelsen hos Solar i Vejen. Sourcing- og servicevirksomheden har afsat 250 millioner kroner til at udvide, automatisere og forbedre lageret ved hovedkontoret. 11.000 kvadratmeter skal bygges til, og det skal både ske med lokale entreprenører og grønne løsninger.

”I Vejen erstatter vi naturgas med varmepumper og strategien frem mod 2023 går blandet andet på, at vores nye og eksisterende bygningsenheder i koncernen skal overgå til at købe grøn energi. Vi etablerer el-ladestandere på parkeringsarealer og solenergi i alle Solars større bygninger, hvor det er muligt”, siger Lars Goth, Senior Vice President hos Solar.

Byggeriet er også en del af Solars digitale rejse, hvor kunderne skal kunne få hurtigere og lettere adgang til produkterne. Mere end 80 % af bestillinger fra de danske kunder kommer ind via webshoppen.

”Den forøgede kapacitet samt den nylige udrulning af SAP eWM warehouse management system i alle Solars lagre vil tilsammen sikre, at Solar fortsat kan forøge varesortimentet og levere med høj kvalitet. Samtidig giver det mulighed for at udvikle flere standard logistikløsninger, som kan bestilles digitalt af kunderne”, forklarer Lars Goth.

Udvidelsen kommer til at omhandle et højlager til pallehåndtering og en bygning til et AutoStore plukkesystem med robotter, der bliver bygget til at kunne håndtere 100.000 kasser. Projektet ventes at stå færdigt i 2. kvartal 2022.

Om Solar

  • Solar Danmark A/S er en del af Solar-koncernen
  • Solar er en børsnoteret virksomhed
  • I 2020 havde Solar en omsætning på cirka 11,5 mia. kroner
  • Solar har søsterselskaber i Norge, Sverige, Holland og Polen og beskæftiger cirka 3.000 medarbejdere
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062