23948sdkhjf

Ole Jepsen A/S renoverer samarbejdet

Entreprenøren Ole Jepsen A/S renoverer de 124 almene boliger på Byager Vænge i Birkerød med stort hensyn til beboerne og et Lean-projekt, der øger samarbejdet og respekten mellem alle aktører på projektet.

Hensynet til beboerne på Byager Vænge, der skal have totalrenoveret deres boliger, har meget høj prioritet hos Ole Jepsen A/S. Byggeriet er opdelt i syv etaper, og de berørte beboere genhuses i beboelsespavilloner på byggepladsen, mens deres bolig renoveres. Så det daglige hensyn og omgangen mellem håndværkere og beboere skal fungere. Det handler både om indstillingen hos håndværkerne, men også om samarbejdet mellem faggrupperne, der sikrer en effektiv og gnidningsfri proces.

”De genhusede beboere bor hele vejen rundt om byggepladsen. Det kræver naturligvis hensyn, når de skal til og fra deres bolig. Vi, der arbejder på byggepladsen, tager hjem hver dag efter arbejde, men beboerne lever med forstyrrelserne og rodet hver dag. Det kræver en tæt dialog i det daglige, som sikrer, at beboerne føler sig hørt og respekteret. Byggeledelsen hos Ole Jepsen A/S skal være parat til at svare på spørgsmål, ligesom der skal være god information, når der for eksempel skal benyttes en stor kran i området, hvor parkeringsforholdene påvirkes i en periode,” forklarer Sune Gartoft, afdelingschef hos Ole Jepsen A/S.

Lean-tilgang fra begyndelsen er en succes

Samarbejdet og respekten går også igen mellem de forskellige faggrupper på byggepladsen, og det er en bevidst tilgang til byggeprocessen, som Ole Jepsen A/S har valgt fra begyndelsen. Med hjælp fra ”Projekt lean i renovering” har de haft en ekstern rådgiver, Living Lean, med til at initiere arbejdsformen. ”Det handler om at have et direkte samarbejde mellem os, arkitekterne, ingeniørerne og de andre faggrupper på projektet. Vi skal lytte til og anerkende hinandens behov og ønsker til arbejdsprocessen. Det kan være mindre ting, der er afgørende for nogle håndværkere, men ikke betyder så meget for andre. Vi får italesat, hvad de forskellige aktører har af behov, og det øger respekten for hinandens arbejde,” siger Sune Gartoft og tilføjer, at den tilgang glider hele vejen ned igennem systemet til underleverandører m.m., som ganske enkelt bliver mere motiveret og får lyst til at gå til arbejdet med respekt og hensyn til de andre faggrupper på byggepladsen.

"Det kræver en tæt dialog i det daglige, som sikrer,
at beboerne føler sig hørt og respekteret,”
Sune Gartoft, afdelingschef hos Ole Jepsen A/S

Det er også LivingLeans erfaring med projektet, fortæller Stina Trojlsgaard, direktør og seniorpartner hos LivingLean: ”Vi har målt en markant forbedring på baggrund af samarbejdet med blandt andet Ole Jepsen A/S over tid på Byager Vænge, både af omgangstonen, samarbejdet mellem de enkelte aktører og evnen til at undgå konflikter.” Tager erfaringerne med sig i fremtidige projekter Ole Jepsen A/S har i flere år arbejdet med Lean på deres byggesager, men på Byager Vænge er der arbejdet mere systematisk med det indbyrdes samarbejde parterne imellem, hvilket de i Ole Jepsen A/S vil bringe med sig fremover, siger Sune Gartoft: ”Det kunne sagtens være i et samarbejde med Living Lean, hvor vi allerede fra opstartsmøderne forsøger at indarbejde denne samarbejdstankegang, hvor specielt hensynet til beboerne, et effektivt samarbejde med driften og en respekt faggrupperne imellem medfører en langt mere effektiv arbejdsproces til glæde for alle parter.”

OM OLE JEPSEN A/S
Ole Jepsen A/S er en entreprenørvirksomhed etableret i 2005, der med udgangspunkt i Birkerød arbejder på Sjælland og i Hovedstadsområdet. Ole Jepsen A/S udfører opgaver indenfor nybyggeri, ombygning, renovering og vedligeholdelse i hoved-og totalentreprise. Kunderne er boligselskaber, kommuner og andre offentlige bygherrer samt private selskaber.
Ole Jepsen A/S råder over egne håndværkere indenfor murer- og tømrerfaget, og der prioriteres stærkt i uddannelse af lærlinge samt tilbud om praktikophold for studerende. I Ole Jepsen A/S satses på efteruddannelse, og der er udviklet eget traineeforløb for nyuddannede konstruktører og ingeniører.
Læs mere på www.ole-jepsen.dk

Læs hele magasinet Fremtidssikret Boligrenovering her

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079