23948sdkhjf

Internationale talenter skal dyste om Troldtekt Award

Arkitektur- og designstuderende fra Danmark og udland kan nu byde ind med kreative idéer til, hvordan Troldtekt kan anvendes på helt nye måder
Da Troldtekt prisen blev lanceret i 2010, løb arkitektstuderende Niels Brix’ kreative ’Sound-bubbles’ med hæderen.

Nu er producenten af akustiklofter Troldtekt A/S for anden gang klar med konkurrencen – denne gang i internationalt format. Studerende fra arkitektur- og designuddannelser i Danmark og udlandet kan deltage i Troldtekt Award 2012, og konceptet er det samme som i 2010: Den mest originale og kreative brug af akustikplader fra Troldtekt belønnes med 5.000 euro.

Akustik er intet krav
– Det er intet krav, at de studerendes forslag handler om akustik, som ellers er vores ker-neområde. Tværtimod er vi ude efter nye, innovative og gerne lidt skæve idéer, der bygger på vores traditionsrige materiale. Kun fantasien sætter grænser, siger Peer Leth, der er adm. direktør i Troldtekt.

– Når vi gør konkurrencen international, skyldes det, at vi i stigende grad eksporterer Troldtekt akustik og derfor har et mål om at gøre vores produkt mere synligt uden for Danmarks grænser, forklarer han.

Ser frem til kreativ udforskning
Konkurrencens dommerpanel består ud over Peer Leth også af Niels Kappel, produktudvikler i Troldtekt, og de to danske arkitekter Mikkel Frost og Helene Høyer Mikkelsen samt tyske Jens Ludloff, som driver egen tegnestue i Berlin. Jens Ludloff har tidligere været partner i det internationale arkitektfirma Sauerbruch Hutton – blandt andet kendt for arkitekturmagasinet El Croquis. Mikkel Frost, der er partner og medstifter af arkitekt-firmaet CEBRA A/S, håber, at internationaliseringen af Troldtekt prisen kan være med til at sætte fokus på materialet træbeton.

– Mange arkitekter stræber i dag efter at finde ’det nye materiale’. Men for mig er styrken ved Troldtekt netop den fortrolighed, vi allerede har med materialet. Det er enkelt at bruge og fremstillet i naturlige materialer. Efter min mening, er vi slet ikke færdige med at udforske produktets kreative muligheder, siger han. Mikkel Frost vil i sin bedømmelse vil lægge vægt på en god balance mellem det realistiske og det innovative.

Tilmelding til Troldtekt Award skal ske senest 1. april 2012. Deadline for at indsende forslag er 1. maj 2012.

Dommerne i Troldtekt Award er:
• Mikkel Frost, arkitekt MAA, medstifter og partner i CEBRA A/S
• Jens Ludloff, arkitekt, medstifter og partner i ludloff+ludloff, Berlin
• Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt MAA og arkitekturfotograf
• Peer Leth, adm. direktør i Troldtekt A/S
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094