23948sdkhjf

Gammel strandgård får en kærlig hånd

Cufadan Ejendomme A/S, der drives af to generationer af familien Strandgaard, har købt den tidligere museumsgård Strandgaarden på Vestkysten.

Familien Strandgaard er efterkommere af en tidligere ejer og har dermed et ganske særligt forhold til den historiske gård med den fantastiske placering.

- Vi er utrolig glade for, at Strandgaarden er tilbage på familiens hænder. Mine oldeforældre købte den i 1939 og boede der en årrække og min farmor voksede således op på Strandgaarden, siger Morten Strandgaard i en pressemeddelelse.

Han står sammen med sin søster og far bag Cufadan Ejendomme, der primært driver erhvervsejendomme i Storkøbenhavn.

Gården har ofte været et samtaleemne i familien, fordi den er så unik både familiehistorisk og egnshistorisk, fortæller Morten Strandgaard videre. Han har selv besøgt Strandgården flere gange som barn, da den husede et museum og har senere hen også været der flere gange med mine egne børn.

Måske museum igen

Det er stadig for tidligt at sige hvad fremtiden bringer for Strandgaarden, men Morten Strandgaard har allerede gjort sig nogle overvejelser:

- Vi starter med at give ejendommen en kærlig hånd. Den fortjener at stå flot og i oprindelig stil med respekt for gårdens kulturhistorie og den smukke arkitektur og håndværk, som præger gården.

- Vi ser meget gerne, at Strandgaarden kan spille en rolle i lokalsamfundet. Det kunne måske være som museum igen. Alternativt ville stalden og laden være oplagte til at huse eksempelvis kunsthåndværkere eller arkitekter, og så kunne jeg godt se for mig, at den gamle aftægtsbolig kunne blive en privatbolig, for en af dem, der ender med at have sin daglige gang på Strandgaarden.

Per Kondrup, som er salgschef i Freja Ejendomme siger i pressemeddelelsen:

-Vi er utrolig glade for den store opmærksomhed der var om salget af denne historiske gård. Det er et meget smukt sted med en helt utrolig beliggenhed ved havet. Nu glæder vi os til at følge Strandgaardens videre udvikling med de nye ejere.

Om Strandgaarden

Strandgaarden er en fredet firelænget klitgård fra 1875 på Husby Klit mellem Vesterhavet og Vest Stadil Fjord sydvest for Ulfborg. 
Den stråtækte ejendom ligger på en grund på 15.000 kvm.
Den 767 kvm store gård, der tidligere var ejet af staten, fungerede fra 1977 til udgangen af 2017 som museum, hvor Ringkøbing-Skjern Museum viste, hvordan bønderne i 1800-tallet boede langs Vestkysten.
I januar 2020 satte Freja Ejendomme gården sat til salg for 1.895.000 kroner.
På grund af stor interesse blev den efterfølgende sat i budrunde.
Køber er Cufadan Ejendomme A/S, der drives af to generationer af familien Strandgaard – efterkommere af en tidligere ejer af Strandgaarden.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078