23948sdkhjf

Skude & Jacobsen undersøger bygniger for Slagelse Kommune

Slagelse Kommune har iværksat en undersøgelse af de kommunale bygninger for PCB. I første omgang drejer det sig om kommunes skoler.
Det rådgivende ingeniørfirma Skude & Jacobsen har udført screening for PCB i en række af Slagelse Kommunes bygninger.

Det sker i forbindelse med, at Slagelse Kommune har iværksat en undersøgelse af de kommunale bygninger for PCB, hvor der i første omgang udføres undersøgelser på kommunens skoler.

Skude & Jacobsen undersøger fire skoler, hvilket omfatter indeklimamålinger i repræsentative lokaler vurderet ud fra de enkelte bygningers byggeår og byggestil.

Én skole over den nedre grænse
Kommunen oplyser på deres hjemmeside, at man har målt PCB-indholdet i indeluften på 15 af kommunens skoler. På 14 skoler er der ikke fundet forhøjet niveau af det sundhedsskadelige stof. På en enkelt skole – Nørrevangsskolen - blev der målt forhøjet niveau i indeluften.

På Nørrevangsskolen er foretaget 10 målinger fordelt over hele skolen. Tre af målingerne viser koncentrationer på henholdsvis 510, 720 og 2900 ng PCB/m3. De øvrige syv målinger ligger under den nedre grænse på 300 ng PCB/m3. Derudover er der foretaget 15 prøver fra bygningsdele, der viser, at de udvendige fuger med meget stor sandsynlighed er den primære kilde til det forhøjede PCB-indhold i luftmålingerne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125