23948sdkhjf

LIP A/S øger kapaciteten i Danmark

Hos LIP udvider de produktionskapaciteten på fabrikken på Fyn for at styrke udviklingen af high performance produkter, der matcher branchens behov. Udvidelsen betyder også fokus på øget eksport til Europa samt styrket rådgivning til bygherrer og entreprenører om bæredygtigt byggeri.

I Nørre Aaby hos LIP, der fremstiller produkter inden for fliseklæb og andre bygningsartikler, gør de sig klar til at øge kapaciteten på fabrikken, så hele Europa kan få gavn af de kvalitetsprodukter, som er blevet produceret gennem en årrække på fabrikken.  

Endnu flere produkter på markedet

Da den franske koncern Arkema, der blandt andet ejer Bostik, købte familieejede LIP i 2020, var det for at øge kapaciteten samt produktporteføljen. Opkøbet skal sikre, de velkendte klassikere, der fortsætter under LIP-brandet, får følgeskab af endnu flere high performance produkter under LIP-brandet i fremtiden. Et brand der er kendetegnet ved hurtig tørretid, høj ydeevne og stærk vedhæftning.  

”Vi har fx lige udviklet en hvid cementpuds, der lever op til de skrappe lovkrav, som møder markedet i oktober 2021, hvor man fra politisk side ønsker at udfase de skadelige hvide farvepigmenter,” forklarer Bo Frederiksen, salgschef hos LIP.

LIP cementerer sin position på markedet

Udover et øget fokus på produktudvikling får LIP en endnu stærkere profil, når det kommer til rådgivning af branchen.

”Vi har allerede udvidet laboratoriefaciliteterne, så vi kan fortsætte udviklingen af produkter på højt niveau i Danmark og stå endnu stærkere i forhold til markedets efterspørgsel,” siger Bo Frederiksen.

Så selvom indholdet i poserne er den samme høje kvalitet som altid, så betyder det internationale boost, at LIP kan produktudvikle på et helt andet niveau end før.

Bæredygtigt byggeri

På den topmoderne fabrik i Nørre Aaby er effektivitet og den grønne tankegang helt naturligt implementeret.

”For at holde arbejdspladserne i Danmark har det været en helt naturlig udvikling at effektivisere og optimere arbejdsgangene gennem en årrække, gennem øget automatisering med blandt andet anvendelse af robotter,” siger Bo Frederiksen, og han uddyber:

”Allerede for en del år siden implementerede vi den grønne omstilling ved udelukkende at bruge grøn strøm fra vindmøller til produktionen; gennem de seneste to år har vi fået bæredygtig varme implementeret.”  

Emballage, og produktudviklingen har fokus på at udvælge de råvare og materiale sammensætninger med bedst muligt miljøaftryk uden at gå på kompromis med kvaliteten og performance.

Om: LIP, der har til huse i Nørre Aaby på Fyn, har en omsætning på omkring 225 mio. kr.og er i fortsat vækst. Siden opkøbet fra Arkema har virksomheden øget medarbejdsstaben i Danmark med over 10 %. www.lip.dk

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127