23948sdkhjf

Fleksible bygninger vil spille en vigtig rolle i fremtiden

Adapteo tilbyder fleksible og hurtige modulbyggerier efter behov til bl.a. sundhedssektoren og har spillet en vigtig rolle under pandemien. Bæredygtighed, cirkulær økonomi og indeklima er nøgleord for Claus Haastrup, Head of Sales hos Adapteo Danmark, og hans  motto er: Fit to occasion and situation.

Verden er i konstant forandring i en cocktail af bl.a. nye teknologiske muligheder, ressourcemæssige begrænsninger og ændrede behov fra borgere, virksomheder og vigtige institutioner i samfundet. Nogle gange opstår der situationer, hvor der er brug for hurtigt at kunne reagere og dække et midlertidigt behov. Covid-19 pandemien var en sådan situation. Og her kunne Adapteo træde til med fleksible kvadratmetre.

”Vi kan sætte 1000 kvadratmeter op på et døgn og har opstillet rigtig mange testcentre, vaccinationscentre, ventesteder og forundersøgelsesrum på ganske få uger,” siger Claus Haastrup, salgsdirektør i virksomheden.

Det kan lade sig gøre, fordi arbejdsstyrken i Adapteo føler et stort samfundsmæssigt ansvar og har vinket farvel til en 37 timers arbejdsuge i den ekstraordinære situation. Men det er også muliggjort af netop fleksibiliteten af modulerne, som Claus Haastrup med et smil kalder Legoklodser, som kunderne kan eje, leje eller lease samlet i en komplet bygning. Men det er bestemt ikke bare containere i Lego-størrelse, skynder han sig at understrege.

Stor fokus på indeklima

”Vi har i udviklingen af modulerne lagt meget stor vægt på indeklima. Vi tilbringer meget tid indenfor, og indeklimaet har en meget stor påvirkning af vores mentale og fysiske helbredstilstand. I Adapteo har vi brugt meget tid på at undersøge, hvordan vi opnår den bedste kombination af materialer, funktion og design med indeklimaet i fokus. Modulerne er derfor konstrueret med bæredygtige materialer, ventilation i hvert rum, god akustik og store vinduespartier, der giver meget lys og samlet set ofte et bedre indeklima end eksisterende bygninger,” siger Claus Haastrup.

Der er lagt stor vægt på bæredygtighed og cirkulær tankegang i konstruktionen af vores bygninger. De er bygget af træ, og om stål- eller træskeletter, ydervæggene er en form for cementplader og generelt er der stor anvendelse af organiske materialer.

Adapteo træder til, hvor behovet er, understreger Claus Haastrup. Det kan være etablering af hele håndværkerbyer omkring store anlægsprojekter. Det kan være opstilling af standard- og kundetilpassede kollegieværelser for at dække det behov for studieboliger, der jævnligt opstår i mange kommuner hvert år. Og det kan være pavillonbygninger til f.eks. skoler i perioder med særligt store årgange. Sundhedssektoren er en af de store kunder og her træder Adapteo til med de fleksible bygninger til bl.a. ældrepleje, plejehjem, hospitaler, laboratorier og psykiatriske centre. Og det kan gå hurtigt.

Sygehus Sønderjylland havde eksempelvis et akut behov for at etablere en fungerende vurderingsklinik til screening af Covid-19 patienter i foråret 2020, da pandemien for alvor tog fart. Adapteo var klar med løsningen på få dage. Efter seks måneder havde sygehuset brug for den nu allokerede plads tæt på skadestuen igen, og det krævede en flytning af vurderingsklinikken, som Adapteo også klarede uden, at driften af sygehus, kapel, akutklink og ambulancetjeneste blev påvirket.

Samfundet kan skrue op og ned efter behov

”Fit to occasion and situation er min motto, siger Claus Haastrup. Pavilloner og moduler giver en høj fleksibilitet, gør det muligt hurtigt at justere bygningsmassen til ændrede behov og på den måde udfordrer det traditionelle byggebranche. Det gør det muligt at reagere hurtigt og op- og nedskalere på ændringer i, hvor folk flytter hen, årgangsstørrelser på skoler og uddannelsesinstitutioner, ændringer i ældreområdet m.v. F.eks. er der en stigende fokus på motion blandt de ældre i den generelle sundhedsbølge, og med vores moduler kan vi hurtigt etablere aktivitetsrum af forskellig slags,” siger Claus Haastrup.

Fleksibelt byggeri af denne type har været på markedet i en årrække, men det er stadig ret nyt for mange.

”Vi taler sjældent med en kunde, uden at vedkommende får en aha-oplevelse. De fleste er ikke klar over de muligheder, som vores moduler åbner op for og den ekstreme agilitet, det kan give i samfundet. Nu er vi som følge af pandemien i en situation, hvor mange er sendt hjem. Det giver mange tomme kvadratmeter, men udover at man kan skrue ned for varme og elforbrug, så er de månedlige driftsomkostninger de samme. Når pandemien er overstået, vil der komme stor fokus på omkostninger og muligheder, og her vil fleksibelt byggeri komme til at spille en større rolle for virksomheder og institutioner - ikke mindst i sundhedssektoren,” slutter Claus Haastrup.   

 Om Adapteo

Adapteo er en markedsledende udbyder af fleksible bygninger i Norden. Vi bygger, udlejer og sælger fleksible pavillonbygninger til skoler, institutioner, sundhedssektoren, kontorer og boliger. Vi ved, at samfundet vil gennemgå store forandringer i de kommende år. Og uanset hvad fremtiden bringer, tror vi på, at optimal tilpasning er den bedste løsning. Med vores pavillonbygninger kan vi ændre, genbruge og skalere op og ned i løbet af få uger ved hjælp af et modulært og cirkulært bygningskoncept. Vores pavillonbygninger kan bruges få dage eller på ubestemt tid, altid optimeret efter det aktuelle behov. Sådan tilpasser vi os til samfundets behov.

Adapteo Danmark har 25 medarbejdere fordelt på 2 salgskontorer og lagerlokationer. Adapteo Danmark er en del af Adapteo Group, noteret på Nasdaq Stockholm og opererer i Sverige, Finland, Norge, Danmark, Tyskland og Holland. I 2020 var Adapteo Groups nettoomsætning 231 millioner euro.

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078