23948sdkhjf

Randers Regnskov i gang med ny udbygning

DanmarksParken, Randers Regnskovs nyeste projekt, er netop påbegyndt. Det markerer første skridt i projektet Planet Randers, som anslået vil koste 1,2 milliarder.
Borgmester Henning Jensen Nyhuus tog 10. februar 2012 1. spadestik til Randers Regnskovs DanmarksParken.

Projektet er ikke bare et stort og væsentligt aktiv i oplevelserne som både borgere og turister kan få i Randers. Det er samtidig første spadestik til Planet Randers. Det lagde borgmester Henning Jensen Nyhuus vægt på, da han satte spaden i jorden på udvidelsen, som indvies op til sommerferien 2012.

Indblik i økologisk produktion
Danmarks Parken indeholder en kæmpe legeplads tematiseret over jagt. Samtidig bliver DanmarksParken regnskovens portal til store naturareal Vorup Enge, hvor det er muligt at opleve de dyr som gennem historien har præget det danske landskab. I Danmarksparken kommer også til at ligge en Frilandsgård, hvor man kan opleve miljøet og stemningen på en dansk gård, og komme helt tæt på store og små danske husdyr

For at vise husdyrenes liv, har Randers Regnskov indgået et usædvanligt samarbejde med kød virksomheden Friland, om at bygge besøgsgården, hvor de besøgende kan se kvæg og grise under forhold, som svarer til moderne økologisk produktion eller Frilands-produktion.

Indledning på milliardprojekt
Spadestikket blev samtidig også det første, fysiske, konkrete bevis på, at arbejdet med Regnskovens store projekt, Planet Randers, er i gang.

Planet Randers vil bestå af: det nuværende Randers Regnskov, en ny 63.000 m² stor bygning, en naturpark på ca. 750 hektar og en række netværksprojekter. Det centrale element i Planet Randers bliver en ca. 30 meter høj ellipseformet bygning på ca. 63.000 m² (400 m x 200 m), opdelt i jordens geografiske zoner, således at klima, natur og kultur afspejles i indretningen af bygningen.

Projekteringen af bygningen af Planet Randers forventes færdig i 2012, derefter bygges i etaper fra 2013 til 2017, således at de færdigbyggede dele løbende åbnes for publikum. Hele herligheden forventes at stå færdig i 2020.

Et forsigtigt estimat ligger projektets budget foreløbigt på en sum på ca. 1,2 mia. kroner. for etableringen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094