23948sdkhjf

Pihl-team skal bygge 234 boliger på Amager

E. Pihl & Søn har sammen med Vandkunsten, Esbensen Rådgivende Ingeniører og Sloth Møller vundet rammeaftalen for et omfattende almennyttigt byggeri på Amager.
Projektet omfatter 113 almene familieboliger og 121 almene plejeboliger, der skal opføres på Sundbygård og Sundbyvang på Amager i København.

Familieboligerne opføres i overensstemmelse med konceptet AlmenBolig+, hvor huslejen ligger ca. 30 procent under normen for en almenbolig.

Alle boliger er arkitekttegnede, men ved at benytte præfabrikerede, ensartede moduler kan byggeomkostningerne holdes på et meget lavt niveau. Boligerne opføres desuden som lavenergiboliger, og det kommer lejerne til gode i form af lave omkostninger til rumvarme og brugsvand.

De nye almene plejeboliger erstatter utidssvarende plejeboliger i det nuværende Sundbygård og Sundbyvang og opføres med den samme byggeteknik som familieboligerne. De 121 plejeboliger opføres som led i Københavns Kommunes moderniseringsplan for Sundbygård og Sundbyvang.

Byggeklodser fra fabrik samles på grunden
Pihl-teamets løsning er et byggesystem bestående af rumstore træbaserede bokselementer i forskellige størrelser. Facaderne beklædes med en kombination af mørke facadeplader monteret på klink og plane plader i kombination med listebeklædning.

Modulernes vindueshuller udfyldes med vinduer, franske altaner og isolerede sidepartier, som repeteres gennem hele bebyggelsen. Modulerne bygges på Modul Concepts fabrik i Varde og samles til færdige boliger i København. Bruttoetagearealet udgør ca. 20.500 m2.

Det tre etager høje byggeri afsluttes med et markant tagudhæng, der giver bebyggelsen et helstøbt udtryk, og som samtidig beskytter facaden mod vejrlig.

Pihl opfører de almene familie- og plejeboligerne i totalentreprise. Byggeriet afleveres over flere etaper i perioden primo 2013 til foråret 2014. Bygherre er AKB København i samarbejde med Københavns Kommune.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094