23948sdkhjf

50 boliger på vej i Roskilde

En ny lokalplan skal bane vejen for fire nye boligblokke i to til tre etagers højde centralt i Roskilde.
På et areal på ca. 7.600 m² ved Ringstedvej/Store Møllevej er der planer om at bygge 50 nye boliger. Der vil blive tale om et område med rækkehuse i 2 - 3 etager. Det fremgår af et forslag til lokalplan for området som Teknik- og Miljøudvalget netop har vedtaget.

- Det er næsten som et "Kinder-æg" - projektet giver mulighed for at bo centralt i Roskilde med nem adgang til motorvejen og samtidige vil bebyggelsen styrke området omkring Ringstedvej som helhed, siger en glad formanden for Teknik- og Miljøudvalget, Torben Jørgensen.

Forvaltningen har udarbejdet forslaget til lokalplan på baggrund af en forespørgsel og et skitseforslag fra bygherren.

Boligblokke med varierende højde
Bebyggelsen er disponeret som 4 boligblokke, der omkranser et grønt fællesareal. I lokalplanområdets sydlige del og mod Ringstedvej placeres boligblokke i 2 etager, og mod nord og øst bliver der placeret blokke i 3 etager.

For at sikre mod støj fra jernbanen og Ringstedvej bliver der opsat støjskærme, som sammen med boligblokkenes placering vil sikre at kravet til støj overholdes.

Lokalplanforslaget fremlægges for byrådet 29. februar. Efterfølgende sendes lokalplanforslaget i offentlig høring fra den 2. marts til den 27. april.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109