23948sdkhjf

Hospitalet sendes i høring

Godt 200 sider fylder den VVM-redegørelse, som Herning Kommune er på vej til at sende i høring i forbindelse med etablering af det nye hospital i Gødstrup.
Hvordan kommer det til at påvirke området, når der på årsbasis kommer 300.000 patienter til undersøgelse, 50.000 til indlæggelse og 100.000 besøgende. Plus de 5.000 medarbejdere, der får deres gang på hospitalet?

Hvad sker der med afledning af spildevand og regnvand? Og hvilke konsekvenser får det, at der bliver helikopterlandingsplads ved akutmodtagelsen?

Det er nogle af de mange spørgsmål, der bliver beskrevet i VVM-redegørelsen, som netop er godkendt i Herning Kommunes Byplanudvalg, og som kommer i offentlig høring, når Byrådet har behandlet sagen 6. marts 2012.

Den første af sin art
- Det er et omfattende stykke arbejde, der ligger bag VVM-undersøgelsen, og det er faktisk også et stykke pionerarbejde, kommunens medarbejdere har lavet, fordi det er første gang i Danmark, der er lavet en VVM på den påvirkning, et hospital giver på miljøet, fortæller formand for byplanudvalget, Kent Falkenvig.

Tidligere er der foretaget vurderinger af, hvordan en helikopterlandingsplads ved eksisterende hospitaler påvirker miljøet, med det er første gang siden lovgivningen om VVM-redegørelser er trådt i kraft, at der bliver sat gang i byggeriet af et helt nyt hospital med landingsplads, oplyser Kent Falkenvig.

Penge til togstation
Samtidig med færdiggørelsen af VVM-redegørelsen e har politikerne på Christiansborg indgået et trafikforlig, der sikrer 16,5 mio. kr. til etablering af en togstation ved det kommende hospital.

- Den beslutning kan vi selvfølgelig kun hilse med glæde. Det giver rigtig god mening at sikre den kollektive trafik til hospitalet. Og samtidig får den nye station stor betydning for den kommende byudvikling syd for hospitalet, siger Kent Falkenvig.

Fakta
• Region Midtjylland tager i september 2012 første spadestik til et nyt hospital i Gødstrup.

• Hospitalsgrunden er på 36 hektar. Selve hospitalet bliver på 135.000 kvadratmeter med en gennemgående base på 2-3 etager og fire sengeafdelinger med 6-10 etager.

• Hospitalet får helikopterlandingsplads ved akutmodtagelsen.

• Der bliver etableret togstation ved hospitalet.

• Der etableres to nye veje til hospitalet – en forlængelse af Vesterholmvej fra Herning til Gødstrup samt en omfartsvej, der forbinder hospitalet med den kommende motorvej til Holstebro og landevejen mod Ringkøbing og Skjern.

• Herning Kommune holder borgermøde om VVM-redegørelsen i forbindelse med hospitalsbyggeriet torsdag 22. marts 2012 klokken 19 i Snejbjerg-Hallen.

Kilde: Herning Kommune

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078