23948sdkhjf

Grønt lys til placering af sundhedshus i Brønderslev

Byrådet i Brønderslev har vedtaget en lokalplan, der åbner op for placeringen af et 5.000 m² sundhedshus ved Tolstrupvej i Brønderslev.
Regionen har fra Indenrigs- og Sundhedsministeriet modtaget midler til etablering af 4 sundhedshuse i regionen, heriblandt sundhedshuset i Brønderslev.

Region Nordjylland, Brønderslev Kommune og lægerne i Brønderslev har i samråd udpeget et 3,4 ha stort, kommunalt ejet areal ved Tolstrupvej i Brønderslev. Og byrådet i Brønderslev har den 25. januar endeligt vedtaget lokalplanen for området.

Sundhedshuset skal kunne rumme ca. 9-10 praktiserende læger og ca. 5 speciallæger. Regionen vil desuden arbejde for, at der i huset kan etableres lægevagtslokaler, laboratoriefunktioner, lokaler til læger under uddannelse og skadestue. Desuden er der planer om, at der i sundhedshuset skal være plads til kommunale funktioner - såsom sundhedsplejen, forebyggelsesafdelingen og træningsfaciliteter mm.

Lavenergibebyggelse på 5.000 kvadratmeter
Det forventes, at sundhedshuset ved opførelsen kan rumme omkring 5000 m². Huset må opføres med en maksimal bygningshøjde på 8,5 meter. Indeholdt i planen tages hensyn til, at der på sigt kan ske udvidelse af sundhedshuset.

Der skal inden for lokalplanområdet etableres fælles udendørs opholdsareal til personale, samt besøgende i sundhedshuset, som ikke må være belastet af trafikstøj.

Bebyggelsen tænkes opført i et moderne og nutidigt formudtryk enten i blank, vandskuret eller pudset teglstensmur. Taget tænkes udført med flad taghældning. Tagbeklædningen skal endvidere være i tagpap eller fremstå som et grønt tag. Endvidere stilles i lokalplanen krav om, at ny bebyggelse skal opføres som lavenergibebyggelse. Ydermere planen op for, at der kan foretages energibesparende foranstaltninger - eksempelvis opsætning af solceller, solfangere mv.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081