23948sdkhjf

Jernbaneaftale giver arbejde til elektrikere

Elektrificering af jernbanenettet på strækningen mellem Esbjerg og Lunderskov vil sende flere elektrikere i arbejde, og Dansk El-Forbund hilser aftalen velkommen.
Alle Folketingets partier med undtagelse af Enhedslisten er som led i en aftale om ”Elektrificering af jernbanen mv.” blevet enige om at afsætte knap 1,2 mia. kroner til elektrificering af strækningen Esbjerg-Lunderskov. Elektrificeringen skal gennemføres i perioden 2012-2015 og vil medføre, at det fra 2015 bliver muligt at køre med el-tog på hele strækningen mellem København og Esbjerg.

Læs mere om: Projekter for over 2 milliarder i ny aftale .

I aftalen hedder det, at beslutningen samtidig markerer ”en strategisk prioritering af en fortsat elektrificering af den danske jernbane.” De næste strækninger, der skal underkastes såkaldte ”begrundede anlægsoverslag” er Køge Nord-Næstved, Roskilde-Kalundborg, Fredericia-Aarhus og Aarhus-Aalborg.

Sender arbejde til elektrikere
Dansk El-Forbund har længe talt for en elektrificering af jernbanenettet og hilser derfor aftalen velkommen.

– Nu ved jeg ikke, om aftalen skyldes, at politikerne har lyttet specielt til os, men vi er i hvert fald glade for den. Elektrificeringen er jo en win-win-investering: Den gavner miljø, beskæftigelse og på sigt også økonomien. Den er i overensstemmelse med ønsket om at mindske afhængigheden af fossile brændstoffer, og endelig skal vi jo ikke klage over, at den også giver noget arbejde til vores medlemmer, siger forbundsformand Jørgen Juul Rasmussen.

– Aftalen var så et pænt skridt i gennemførelsen af elektrificeringen. Men der er ingen grund til at vente med at tage det næste, mener han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11