23948sdkhjf

Planer for psykiatri-byggeri i Skejby

Mulighederne for at lade en privat entreprenør overtage de gamle hospitalsbygninger i Risskovs mod at opføre nye bygninger ved universitetshospitalet i Skejby undersøges.
Regionsrådet i Region Midtjylland ønsker at samle psykiatrien i Risskov i Skejby. Målet er at forbedre forholdene for de psykiatriske patienter og samtidig sikre en mere effektiv drift, end de smukke, men gamle og spredte bygninger i Risskov kan tilbyde.

Som en del af budgetforliget for 2012 har politikerne derfor besluttet at undersøge mulighederne for at lade en privat entreprenør overtage Aarhus Universitetshospital, Risskovs nuværende bygninger mod at opføre nye bygninger ved universitetshospitalet i Skejby.

Besparelsen på 225 millioner
En redegørelse fra Holst Advokaterne A/S konkluderer nu, at der både juridisk og markedsmæssigt vurderes at være gode muligheder for at gennemføre projektet. Redegørelsen konkluderer, at juraen giver mulighed for at gennemføre ét samlet udbud, der omfatter både salg af Aarhus Universitetshospital, Risskov og opførelse af et nyt psykiatrisk center i Skejby.

- Tilbagemeldingen til os er, at der ude i markedet er interesse for både projektet og udbudsmodellen. Dermed har projektet bestået den første stopprøve, og i regionsrådet er vi meget ivrige efter at komme videre. Derfor kontakter vi snarest relevante ministerier som fx Indenrigs- og Økonomiministeriet, siger regionsrådsformand Bent Hansen i en pressemeddelelse.

Regionsrådsformanden fremhæver også, at et nybyggeri vil give en langt billigere drift, da der ved at bygge nyt ifølge Bent Hansen kan spares 225 mio. kr. på nødvendige renoveringsopgaver på det nuværende hospital i Risskov.

Region Midtjylland tager nu kontakt til en række ministerier for at få afklaret rammerne.

Eje eller leje
Redegørelsen beskriver to modeller for et projekt:

• Den første er en OPS-model (Offentligt Privat Samarbejde). Her køber en privat part Risskov-matriklen og påtager sig arbejdet med at projektere og bygge det nye center. Region Midtjylland ejer byggeriet og skal låne til en eventuel forskel mellem salgspris og opførelsespris.

• Den anden model er en OPP-model (Offentligt Privat Partnerskab). Til forskel fra den anden model finansierer den private part projektet i hele kontraktperioden. Den kan være op til 30 år. I denne model lejer regionen bygningerne af den private part, og regionen skal – som altid når der indgås lejeaftaler, der erstatter eget byggeri – deponere et beløb, der svarer til regionens eventuelle anlægsudgifter efter fradrag for salgsindtægter. Skal denne model realiseres, kræver det en fritagelse fra kravet om deponering.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078