Iværksættere vil sikre besparelser på landets byggepladser
Energi-spild giver milliontab på byggepladserne. Det vil iværksættervirksomheden EnergiCab gøre noget ved.
Det er blot nogle af de fordele, som den unge virksomhed, EnergiCab, vil sikre gennem forbedret isolering af skurvognsbyer.
Et stort uudnyttet marked
EnergiCab er etableret med det formål at udvikle isoleringsløsninger til skurbyer, hvor opvarmning af skurvogne dagligt kræver unødige mængder af energi.
Virksomhedens løsninger skal sikre, at entreprenører, bygherrer og udlejere af skurvogne kan undgå at skulle foretage store nyinvesteringer i skurvogne for at kunne leve op til bl.a. Elsparefondens nyeste anbefalinger.
- Vi er overbeviste om, at der er et stort uudnyttet marked. Offentlige og private bygherrer stiller allerede i dag krav til reduktion af energiforbruget på byggepladser, og det er vores klare forventning, at der kommer skærpede krav til isolering af skurvogne i fremtiden. Bygherrer ser på den samlede økonomi i et byggeri og herunder udgifter til opvarmning af skurvogne, siger iværksætter Morten Isbrand, der har etableret EnergiCab sammen med Lars Lindblad.
Flere store entreprenører i ordrebogen
Ifølge Morten Isbrand ligger besparelsen ved at forbedre isoleringen af 10 skurvogne til brug for enten kontor- eller mandskab i niveauet 40.000 kr. EnergiCabs løsninger er baseret på Rockwool isoleringsmoduler, og reduktionen testet i praksis.
Udover den økonomiske besparelse rummer løsningerne også en miljømæssig gevinst i form af en reduktion af CO2-udledningen med over 13 tons om året. Desuden vil indeklimaet i skurvognene blive forbedret.
EnergiCabs løsning bygger på en idé om at isolere mellemrummet mellem de enkelte skurvogne og dermed reducere antallet af energikrævende ydervægge i skurbyer. Virksomheden har indgået flere aftaler med udlejere af skurvogne, og store entreprenører som fx NCC og Pihl & Søn har allerede glæde af at benytte de nye isoleringsløsninger på skurbyer.