23948sdkhjf

Fremgang for byggeriet

En stigning i nybyggeriet som følge af fremrykkede investeringer er med til at skabe svage tegn på fremgang i byggeriet. Det viser en ny analyse fra DI.
Efter det store tilbageslag under den økonomiske krise viser byggeriet nu svage tegn på fremgang. Det viser en ny analyse fra DI.

Det seneste halvandet år er byggeaktiviteten steget ganske svagt, hvilket kan tilskrives en stigning i boliginvesteringerne. Boliginvesteringerne er steget de sidste 5 kvartaler i træk og skyldes primært en fremgang i nybyggeriet. Denne fremgang kan dog til en vis grad tilskrives fremrykkede investeringer, grundet indførelsen af momsbetaling på byggegrunde per 1. januar 2011.

Samlet stigning i bygge- og anlægssektoren
Anlægsinvesteringerne viser ikke samme positive tendens og lå i 3. kvartal 2011 6,8 % under niveauet fra 3. kvartal 2010. Til trods for dette fald har omsætningen i bygge- og anlægssektoren samlet set været stigende siden starten af 2010.

Boligmarkedet er karakteriseret ved mange ledige boliger og erhvervslejemål samt faldende salgspriser. Antallet af udbudte parcel- og rækkehuse har været stigende siden begyndelsen af 2006, mens ledighedsprocenten for alle typer af erhvervslokaler har været stigende siden 2007. Overkapaciteten på boligmarkedet betyder, at det forventes at boligpriserne vil falde svagt i de kommende kvartaler.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109