23948sdkhjf

Få lønstigninger til byggeriets topchefer

Cirka hver anden direktør i dansk erhvervsliv fik mere i lønningsposen sidste år – i byggeriet var det kun hver fjerde, viser undersøgelse fra Multidata.
Multidata, der er landets største leverandør af løn- og HR-ydelser, har undersøgt lønudviklingen blandt topcheferne i 519 danske virksomheder.

Konklusionen er, at kun godt halvdelen fik en lønstigning i 2011. Det skriver dagbladet Børsen.

Dermed synes det klart, at det er direktørerne, der skal gå forrest, når virksomhederne skal have deres medarbejdere til at sluge den beskedne lønudvikling under krisen. I hvert fald er andelen af direktører med nulregulering af lønnen steget fra 30 procent i 2009 til 48 procent i 2011. Antallet af mellemledere med nulregulering i 2011 var 37 procent, mens tallet for øvrige funktionærer lå på 28 procent.

Tendensen til færre lønstigninger blandt topcheferne er især slået igennem i byggeriet, hvor hele 75 procent tog imod en nulregulering i 2011. For mellemlederne var tallet 68 procent, mens der for både øvrige funktionærer og de timelønnede var tale om 58 procent.

HR-direktør John Lind Thomsen fra Multidata forklarer udviklingen med, at byggeriet er en meget konjunkturfølsom branche, og at mange virksomheder derfor kæmper med dårlig økonomi i disse år. Til gengæld peger han også på, at byggeriet er den branche, hvor man vil se store lønreguleringer, når opsvinget kommer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078