23948sdkhjf

Offentlige udbud skal være bedre

Et nyt projekt vil effektivisere prækvalifikationsprocessen. Målet er at finde frem til en udbudsmetode, der minimerer omkostninger og ressourcer hos både udbydere og bydende.
Aktuelle analyser fra bl.a. Udbudsrådet viser, at den udbredte brug af offentlige udbud betyder, at både det offentlige og virksomheder spilder kræfter og penge på at udarbejde tilbud, der alt for ofte ikke bliver til noget.

De peger på, at prækvalificering kan være med til at løse dette, da dette omkostningsmæssigt er billigere for alle parter.

En bedre og mere effektiv prækvalifikationsproces
I byggeriet deles denne oplevelse, men samtidig kan der også være store omkostninger ved at deltage i prækvalifikationer, hvor procedurer og formalia alt for ofte stjæler fokus fra det faglige.

Denne tendens vil Værdibyg gerne gøre op med. Værdigbygs nye projekt har derfor til formål at vejlede i, hvordan man sikrer sig en bedre og mere effektiv prækvalifikationsproces for at kunne udvælge de rigtige samarbejdspartnere.

Med udgangspunkt i praktikeres erfaring vil Værdigbyg sætte fokus på, hvordan prækvalifikationsprocessen kan strømlines gennem standardiseringer af fremgangsmåde og dokumentation. Målet er at udvikle et grundlag for, at processen kan blive mere gennemskuelig og mindre ressourcekrævende for både udbydere og bydende.

Resultatet: Konkrete værktøjer
Resultatet af projektet vil være en kort og konkret vejledning, der bl.a. vil omhandle:

• Branchens gode råd til, hvordan man gennemfører en standardiseret og målrettet prækvalifikationsproces.

• Et katalog over brugbare kriterier, så det bliver mere administrativt smidigt for tilbudsgivere at søge prækvalifikation.

• Hvordan disse kriterier anvendes ved udvælgelsen

Projektet er støttet af brancheorganisationerne bag Værdibyg, Realdania og BoligfondenKuben. Det gennemføres sideløbende og koordineret med projektet ”Professionel udvælgelse i byggeriet” under Byggeriets Evaluerings Center.

Læs også: Hvordan sikrer man mere effektiv udvælgelse i byggeriet?

Kilde: Værdibyg

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094