23948sdkhjf

Nyt værktøj guider dig rundt i BR10

Håndværkere og andre professionelle kan nu få overblik over, hvilke regler der gælder for enfamiliehuse i forbindelse med renovering.
Videncenter for energibesparelser i bygninger har lanceret et BR10-Værktøj, der giver svar på hovedparten af de problemstillinger, som håndværkere og entreprenører støder på i forbindelse med renoveringsopgaver.

Centerleder Vagn Holk forklarer:

- Det nye BR10-Værktøj er let, praktisk og overskueligt, og ved hjælp af de alfabetiske lister over bygningsdele og installationer er det nemt at slå ned på præcis det område, hvor du har behov for at kende kravene. Hvis man før har haft problemer med at overskue Bygningsreglementets energikrav, er der virkelig meget at hente. Med et enkelt klik har du de oplysninger, du skal bruge.

Rentabilitet og konkrete energiløsninger
Med BR10-Værktøjet er det også muligt at beregne rentabiliteten for de bygningsdele, hvor dette kræves for at afgøre, om der er krav om energiforbedring. Du får også overblik over, hvilke energiløsninger fra Videncentret, du kan bruge til at udføre arbejdet i enfamiliehuset:

- Vi har lagt stor vægt på at koble viden om BR10 med Videncentrets konkrete energiløsninger. På den måde kan fx en tømrer eller en installatør, der ønsker at læse op på BR10-reglerne for et skråt tag med uudnyttet tagrum eller for konvertering af varmeforsyning, hurtigt klikke sig videre til konkrete løsningsforslag.

Som en lille ekstra service indeholder BR10-Værktøjet også en ordbog, der forklarer en lang række af de ord, man støder på i Bygningsreglementet. Hvad betyder eksempelvis luftskifte og infiltrationstab? Ordbogen giver svaret.

Det nye BR10-Værktøj er ingen facitliste og bygger på Videncentrets egen tolkning af Bygningsreglementet. Værktøjet vil løbende blive justeret og forbedret i forhold til regler og praksis.

Videncentrets nye BR10-Værktøj kan findes på www.byggeriogenergi.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094