23948sdkhjf

Stadionombygning for 39 millioner udbydes i totalentreprise

Slagelse Stadion ombygges, så det fremover kan benyttes til forskellige events og kan leve op til DBUs krav til faciliteter og sikkerhed i Superligaen.
I løbet af 2012 gennemgår Slagelse Stadion en større ombygning, så stadionet fremover kan leve op til Dansk Boldspils Unions (DBU) krav om fodboldkampe i superligaen herunder krav til sikkerheden, mødelokaler, sponsorområde, dommerrum og rum til dopingkontrol.

Ombygningen gennemføres ligeledes for, at stadion fremover skal kunne benyttes til forskellige events.

Den samlede ramme for renovering af stadion er på 38,5 mio. kr., og ombygningen af stadion forventes færdig ultimo 2012.

En omfattende ombygning i 2012
Den første del af ombygningen er allerede ved at være på plads i form af ny græsbane samt varme, dræn og vandingsanlæg i banen. Derudover forventes nyt lysanlæg færdigt i april. Herefter venter en større ombygning af den ene langside.

Ombygningen af stadion betyder en overdækning af den ene langside, som på nuværende tidspunkt ikke er overdækket. Den nye overdækkede langside vil give 1.200 nye siddepladser, så fremover vil der samlet være plads til 10.000 tilskuere, hvoraf ca. 3.200 vil være siddepladser.

I forbindelse med overdækningen af langsiden opføres en moderne hovedbygning i tre etager med helt nye faciliteter, så stadion fremover lever op til de krav, som DBU stiller til danske fodboldstadioner. Det betyder, at kælderen i den nye hovedbygning vil være den sportslige del med bl.a., omklædningsrum, massagerum og rum til dopingkontrol.

Stueetagen kommer bl.a. til at indeholde garderobe, presserum og en stor lounge med plads til ca. 450 spisende gæster. Foldevægge i loungen gør det muligt at bruge den til mindre møderum. 1. salen i hovedbygningen vil indeholde bl.a. mødelokale, sikkerhedsrum til kontrollører og tv-studie.

Totalentreprise på trapperne
Kultur- og Fritidsudvalget har på sit møde den 9. januar besluttet, at ombygningen af stadion udbydes i totalentreprise som omvendt licitation for bl.a. at sikre størst mulig budgetsikkerhed. Denne udbudsform reducerer samtidig risikoen for forsinkelser.

Ombygningen af stadion er fremtidssikret, da den løbende giver mulighed for udvidelse. Den udvendige del af ombygningen i form af overdækningen og siddepladserne forventes færdig i august 2012, mens det færdige superligastadion forventes klar ultimo 2012.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094