Efter konkursen: Tre byder på færdiggørelse af plejehjemsbyggeri
De tre entreprenørfirmaer Dansk Boligbyg, Jakon og Byggeselskabet Paulsen har sagt ja til at byde på færdiggørelsen af det nye plejehjem i Hornbæk, Hornbækhave, som gik i stå, da hovedentreprenøren Anker Hansen & Co gik konkurs den 29. maj i år.
Det fremgår af dagsordenen til næste møde i Økonomiudvalget i Helsingør Kommune.
Konkurs bremsede byggeriet
Efter en forsinket start og en forsinkelse var planen, at plejehjemmet Hornbækhave skulle stå klar til beboere i august.
Da hovedentreprenøren Anker Hansen & Co. A/S fra Frederikssund gik konkurs i maj i år måtte man dog skude en hvid pil efter planen.
I kølvandet på konkursen forsøge en bobestyrer af konkursboet at sikre en færdiggørelse af plejehjemmet. Det lykkedes dog ikke. Opgaven med at færdiggøre byggeriet, som mestendels omhandler indvendige arbejder samt haveanlæg, skulle derfor i udbud igen.
Her fremgår det også, at byggestoppet har haft andre konsekvenser, idet byggeriet ud over konkurs også har været udsat for tyveri og vandskade.
Får garantistillelsen udbetalt
Alt er dog ikke skidt. En aftale med konkursboet betyder blandt andet, at garantistillelsen på 19 mio. kr. udbetales, og at bygherre får fuld adgang til konkursboets materiale vedrørende entreprisen samt transporterer konkursboets rettigheder vedrørende underentreprenørerne, til bygherren.
Hvorvidt projektet kan færdiggøres inden for de resterende midler og garantien er uafklaret, da et nyt udbud samt en opdeling af projektet på to hovedentreprenører medfører ekstraudgifter.
Budgettet var oprindelig på 97 mio. kr.
Fakta: Plejehjemmet Hornbækhave
Plejehjemmet bliver 5.559 kvm og kommer til at bestå af i alt 51 boliger fordelt på 47 almindelige plejeboliger, en ægteparbolig og tre aflastningsboliger. I det sidste gårdhavehus, ud mod Sauntevej, etableres der et produktionskøkken og en cafe, foruden træningsfaciliteter, en frisør og fodpleje samt kontorer.
Hjemmet består af tre gårdhavehuse, der omslutter hver sin indre gårdhave. Boligerne er placeret i de to sydligste gårdhavehuse, i to etager, inklusiv fælles opholds- og spisestuer.
Helsingør Kommune er bygherre og ejer af servicedelen, mens den selvejende almene OK-ældreboliginstitution i Hornbæk er bygherre og ejer af boligdelen.
JJW Arkitekter er totalrådgiver, med ingeniørfirmaerne Danakon og Gert Carstensen A/S som underrådgivere.
Genoptager byggeriet i december
Tidsplanen for det videre arbejde indebærer, at tilbud på baggrund af det udbudsmaterialer, som totalrådgiveren har udarbejdet, skal afleveres den 6. november. Herefter følger en periode med evaluering, forhandling, indstilling og underskrift på en betinget hovedentreprisekontrakt. Sidstnævnte skal godkendes af byrådet den 30. november, hvis der bliver tale om det en – ikke nærmere defineret – stor overskridelse af budgettet på 97 mio. kr.
Færdiggørelsen af plejehjemsbyggeriet kan så start op i begyndelsen af december, så der kan ske indflytning efter den 7. maj 2021.
JJW Arkitekter er totalrådgiver, med ingeniørfirmaerne Danakon og Gert Carstensen A/S som underrådgivere.