23948sdkhjf

130 ungdomsboliger følger planen

Himmerland Boligforening holder rejsegilde på byggeriet Kvadratet - 130 ungdomsboliger, der opføres ved Aalborg Universitet.
Torsdag eftermiddag kan Himmerland Boligforening holde rejsegilde på byggeriet Kvadratet, der opføres ved Langagervej i det østlige Aalborg.

- Byggeriet af de mange ungdomsboliger, der beløber sig til en samlet investering på 140 mio. kr., er forløbet planmæssigt siden vi foretog første spadestik i midten af august 2011 og alt tyder på, at Kvadratet som ventet står klar til at modtage beboerne til studiestart i år, siger direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening.

Lever op til navnet
Efterhånden som byggeriet er skudt op er det blevet mere og mere tydeligt hvorfor man har valgt navnet Kvadratet.

Der er tale om et kvadratisk hus med et stort atriumrum i midten, hvorom der opføres 130 lejligheder på ét værelse hver. Bebyggelsen har en fast struktur udadtil, mens den har et mere løst indre, der indbyder til det sociale fællesskab.

Atriumrummet vil rumme mindre pladser, boldspilareal, grillområde, borde og bænke, grønne områder – i det hele taget et rum, der giver mange muligheder for samvær og fysisk udfoldelse. På den del af grunden, der omgiver byggeriet, vil der blandt andet blive etableret en lund med træer, parkeringsplads og en boldspilsbane.

1.3500 ungdomsboliger
Aalborg Kommune satser kraftigt på opførelse af ungdomsboliger. Næsten 75 % af de ungdomsboliger, der i disse år opføres i Danmark, bygges i Aalborg. Og af dem tegner Himmerland Boligforening sig for knap hver anden.

Himmerland Boligforeningens cirka 1.350 nye ungdomsboliger fordeler sig på seks meget forskelligartede byggerier: Foruden Kvadratet er det Seminariebyen i Odinsgade i Vejgaard, Idrætsbyen på Hadsundvej, Ramblaen på Niels Bohrs Vej i det østlige Aalborg, Henius House på eternitgrunden i det centrale Aalborg – og endelig Larsen Waterfront, der er Himmerland Boligforenings hidtil mest ambitiøse projekt i form af et 14 etager højt byggeri umiddelbart vest for Musikkens Hus på Aalborg havn.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11