Slagelse vil have en bæredygtig bydel
I Slagelse Kommune har man indledt planlægningen af en ny bydel med op mod 600 boliger.
Det er visionen i Slagelse Kommune, der nu tager fat på en helhedsplan for et næsten 60 ha stort område, der vil kunne rumme 500-600 boliger.
- Vi håber, at den nye helhedsplan vil danne grundlag for en bæredygtig byudvikling i et omfang, som vi sjældent ser herhjemme, og som vil være med til at sætte Slagelse på landkortet. På den måde understreger vi, at Slagelse Kommune også om 20 år skal være et godt sted at bo, siger planchef Tine Christiansen.
Mulighed for visionær planlægning
Plan- og Byggeudvalget har besluttet, at bæredygtig byudvikling skal være det grundlæggende tema i den nye helhedsplan.
Planlægningen skal sikre, at de fremtidige projekter i området udvikles ud fra mål om miljømæssig, kulturel og økonomisk bæredygtighed.
- Valmuevej-området er det største samlede udlæg til boliger, vi har i hele Slagelse Kommune. Områdets størrelse, beliggenhed og landskabskarakter gør, at vi er forpligtede til at skabe noget nyt og unikt. Derfor vil vi denne gang se bort fra de traditionelle parcelhusudstykninger. Vi vil prøve at tænke i nye baner, og vi glæder os over, at helhedsplanen giver mulighed for en fremadrettet og visionær planlægning, siger Niels Jørgensen, formand Plan- og Byggeudvalget.
Forslag til den kommende helhedsplan ventes i offentlig høring til sommer. Planen vil ligge helt færdig i løbet af efteråret.
Idéfase og workshops
Processen frem mod en helhedsplan indledes med en idéfase, der løber fra den 10. januar til den 13. februar. I denne periode er alle interesserede velkomne til at bidrage med idéer til, hvordan Slagelse Kommune kan arbejde med bæredygtig byudvikling.
Den 12. januar er der mulighed for at få gode idéer, når kommunen inviterer til et inspirerende møde om bæredygtig byudvikling. I starten af februar afholdes en workshop for en række inviterede deltagere, der i fællesskab skal udvikle idéer til den nye helhedsplan.
Idéerne fremlægges for Plan- og Byggeudvalget, der får mulighed for at prioritere forslagene, inden det egentlige planlægningsarbejde går i gang 1. marts.