23948sdkhjf

For 800 millioner trækontor på vej i Odense

Opdateret kl 13:58 med information om projektet, citat fra boligminister Kaare Dybvad Bek samt om snusepraktik.

Bygningsstyrelsen har netop offentliggjort de tre prækvalificerede totalentreprenører til opførelsen af et nyt statsligt kontorknudepunkt i Odense på 31.000 kvm og med plads til 1.600 medarbjedere.

De tre prækkvalificerede er:

- A. Enggaard A/S

NCC A/S

Züblin A/S

– Der har været stor interesse fra branchen omkring det her projekt. Og det er et rigtig stærkt felt, som nu skal i gang med at udarbejde det indledende tilbud, siger vicedirektør Signe Primdal Lyndrup fra Bygningsstyrelsen.  

Med det nye kontorknudepunkt vil der blive skabt nye, bæredygtige og moderne kontorer for en række af de statslige institutioner, der er lokaliseret i Odense. I alt skal kontorknudepunktet på Lerchesgade 35 have plads til cirka 1.600 statslige medarbejdere fra 10 statslige institutioner, som allerede i dag har bopæl i Odense. Betegnelsen kontorknudepunkt dækker over, at institutionerne kan dele faciliteter som for eksempel kantine, reception og mødefaciliteter.  

Sweco er Bygningsstyrelsen bygherrerådgiver på kontorprojektet. Nord Architects er underrådgivere til Sweco, der nu arbejde på sagen. 

Udgifterne til byggeriet forventes at ligge på omkring 800 mio. kr. i alt. Nedrivningen af den eksisterende bygning er en del af entreprisen

Træ i de bærende konstruktioner

Bæredygtighed blev fremhævet som et krav til projektet, da planerne for kontorknudepunktet blev præsenteret tilbage i januar. Dengang var det blot betegnet som ”at minimere klimabelastningen i forbindelse med selve byggeriet”

Nu er der kommet mere kød på de bæredygtige ambitioner: Det er et krav til projektet, at de bærende konstruktioner skal være i træ. I udbudsmaterialet suppleres det med, at "disse i videst muligt omfang ønskes synliggjort indvendigt.”

- Jeg glæder mig over, at markedet på denne måde har taget udfordringen op. For det er en krævende opgave at bygge en så stor bygning med de bærende konstruktioner i træ. Men regeringens ambitioner om at byggeriet skal blive mere bæredygtigt kræver et stærkt medspil fra det private erhvervsliv, siger boligminister Kaare Dybvad Bek.

De lejemål i Odense, som de statslige arbejdspladser flytter fra, ligger i dag mellem 'E' og 'B' i energimærke, mens det nye kontorknudepunkt forventes at leve op til energimærke 'A2020'. Det vil ifølge Bygningssyrelsen give en samlet reduktion i energiforbruget på 75 pct.

Næste skridt er nu, at de tre prækvalificerede skal afgive indledende tilbud. Bygningsstyrelsen forventer, at der er fundet en vinder i foråret 2021.

Mindst 10 i snusepraktik

Boligminister Kaare Dybvad Bek har i samarbejde med Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel indgået en bindende aftale med foreningen Byg til Vækst om byggeriet af det nye statslige knudepunkt i Odense.

Aftalen indebærer, at byggeriet på Lerchesgade skal have tilknyttet mindst 10 snusepraktikanter, som er et introduktionsforløb af 4-13 ugers varighed, der erfaringsmæssigt ofte fører til fast job eller læreplads.

Dertil kommer knap 20 almindelige lærlingepladser efter de gældende regler.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.265