23948sdkhjf

Godt ingeniørarbejde og dygtige håndværkere gør det umulige muligt

I Roskilde, nærmere bestemt ude på Roskilde Universitetscenter, skal JORTON til at igangsætte en opgave, der er lidt udover det sædvanlige. Her skal opføres et kunstværk af teglsten, der kommer til at stå som en række bølgende vægge, hvor studerende kan fordybe sig, mens de står i læ for nysgerrige blikke.

Arkitekterne bag de spektakulære og bølgende tegltæpper, er portugisiske KWY.studio, der arbejder i et spændende krydsfelt mellem arkitektur og kunst. De kunstneriske ambitioner har været store og det er JORTONS opgave at sørge for, at de udleves på en håndværksmæssig forsvarlig måde:

- For en entreprenør af vores størrelse, er det her en meget lille sag, men det er samtidig en af vores mest komplicerede, som kun kan lykkedes, hvis man har nogle dygtige murere og ingeniører bag sig, fortæller Michael Nielsen, der er projektchef i JORTONS sjællandske afdeling. Desuden har Michael selv baggrund som murer, hvilket også forklarer begejstringen for den komplicerede sag.

- Forarbejdet til denne her sag har taget lige så lang tid, som hvis vi skulle have opført et domicil til 100 millioner kroner. Hver en sten er vigtig og skal placeres helt rigtigt. De bølgende vægge, der skal opføres, er meget smalle og de konstrueres som halvstensvægge, hvortil der vil være en række plinter rundt omkring, der dobbeltmures. Det er slankt og smukt, men det kan altså ikke holde til vind og vejr. Vi har derfor brugt lang tid på at beregne hvor og hvordan man armerer konstruktionen, så man ikke kompromitterer udtrykket og teglets skønhed, men samtidig ender ud med et byggeri, der er stabilt og kan modstå vejrets luner, uddyber Michael.

Selve stenene man benytter, er specialfremstillede og hårdtbrændte og kan beskrives som en slags klinke. De er ekstremt holdbare, som Michael pointerer, og blev i gamle dage brugt til eksempelvis pejse.

Anbefaling på baggrund af Fjordenhus

JORTON fik også opgaven på en anden måde end de sædvanlige udbudsrunder:

- Vi blev faktisk anbefalet til denne opgave, hvorefter bygherren rakte ud til os. Det skete på baggrund af vores arbejde med Fjordenhus, som har Olafur Eliasson som arkitekt, der jo også var et projekt, der krævede nogle helt exceptionelt dygtige murere. Så den her opgave kan ses som et stort kompliment til JORTONS dygtige murere, der med årene har været med på nogle fantastiske projekter såsom Fjordenhus, men også Kannikegården i Ribe, der jo har fået både nationale og internationale priser.

- Så vi er stolte over at have fået den her opgave og at vi endnu engang kan vise at JORTON kan meget mere end at arbejde med stål og beton, afslutter Michael.

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093