23948sdkhjf

Nørrebros nye kulturcentrum slår dørene op

Efter en omfattende ombygning inviterede Nørrebrohallen igen folk indenfor. Realdania og Københavns Kommune har skudt 100 millioner i projektet.
Tirsdag den 13. december bliver portene slået op til Nørrebrohallen efter en omfattende ombygning af blandt andet indgangsparti, café og foyer.

Den nye Nørrebrohal er det første færdige projekt under Partnerskabet Mimersgade mellem Realdania og Københavns Kommune, som hver har investeret 50 mio. kr. i projektet.

- Nørrebrohallen er med den omfattende ombygning blevet transformeret fra nedslidt idrætshal til bydelens moderne medborgerhus. Nu er her café, et stort inviterende foyerområde og en multisal som kan huse mange flere forskellige arrangementer end tidligere, sagde Realdanias direktør, Hans Peter Svendler, i sin tale ved genåbningen af Nørrebrohallen.

Nørrebros idræts- og kulturhus er beliggende i en gamle, smukke sporvognsremiser på Bragesgade 5. Bygningen skal give optimale rammer for fysisk udfoldelse og et levende mødested for byens mange borgere.

Fra sporvognsremisse til kulturcentrum
Nørrebrohallen fremstår i sin nye skikkelse med en multisal, der kan rumme 600-800 mennesker til events, udstillinger, koncerter og konferencer. Den har fået en ny åben facade med lysindfald fra Nørrebrogade og et smukt renoveret indgangsparti. Multisalen er med nye toiletter og køkkener i salen klar til at åbne dørene for mange forskelligartede arrangementer.

Mere end 10.000 sportsudøvere udfolder sig ugentligt på de 11.000 m². Ca. 80 % af brugerne er lokale beboere og siden 1998 har hallen også haft rollen som Ydre Nørrebros Kultur- og Medborgerhus.

Nørrebrohallen blev oprindeligt bygget som sporvognsremisse. Da man udskiftede sporvogne med busser i slutningen af 1960’erne, blev den omdannet til hal. I 1973 blev remisen indviet som sportscenter.

Fakta
Projektet er en del af partnerskabsprojektet mellem Københavns Kommune og Realdania, der blev indgået i 2004. Parterne har hver skudt 50 mio. kr. i projektet, der skal vise nye veje for en fornyet og styrket integrationsindsats og for værdibaseret byfornyelse i nedslidte bykvarterer.

Projektet er et ud af tre projekter, der på baggrund af en analyse er blevet udpeget som løftestænger eller ”drivers” for udviklingen af Mimersgadekvarteret. Nørrebrohallen blev valgt ud fra et ønske om at gøre stedet til et endnu mere levende knudepunkt i kvarteret og for at give brugerne bedre faciliteter til både idræt og kultur. De to andre projekter, Superkilen, der blandt andet rummer Den Røde Plads, og DSB-arealet vest for Mjølnerparken, er klar til indvielse i sommeren 2012.

Rådgivere for projektet er AG5 Arkitekter, Buro Happold, Erik A. Frandsen og Søren Warming.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141