Bygherrekompetencer er efterspurgte
Byggecentrums uddannelse for bygherrer trækker fulde huse. Hemmeligheden er en praktisk tilgang, der ruster kursisterne til at styre komplekse byggeprocesser.
Det siger projektleder Lars Tangaa-Andersen om baggrunden for, at Byggecentrums uddannelse for bygherrer nyder stor popularitet. Han kan derfor med stor forventning se frem til en ny sæson, der indledes den 28. marts.
- Vi kan konstatere, at Bygherrekompetencer er en populær uddannelse, som har været udsolgt de seneste år. Derfor er det også vigtigt, at man melder sig til nu, hvis man vil sikre sig en plads i 2012, siger Lars Tangaa-Andersen og uddyber:
- I den seneste evaluering svarede alle kursisterne, at de ville anbefale uddannelsen til andre, og det er ret enestående, at en uddannelse som denne har så mange ambassadører.
Tidligere kursist inspirerer som oplægsholder
Blandt uddannelsens tidligere kursister er Peter Munk, afdelingsleder i Ejendomscenter Frederikshavn Kommune, som både har været kursist og oplægsholder på uddannelsen:
- Efter jeg gennemgik uddannelsen, har jeg bl.a. arbejdet med et af uddannelsens temaer om Nye samarbejdsformer som OPS (Offentlig Privat Samarbejde) omkring opførelse og drift af en ny folkeskole i en 25-årig kontrakt. Det er derfor en fornøjelse at kunne komme tilbage på uddannelsen som oplægsholder og inspirere de nye studerende, siger han.
Peter Munk oplever, at tendensen i kommunerne efter kommunalreformen er et større strategisk fokus og professionalisering af bygherrefunktionerne:
- Bygherrekompetence-kurset har, med sin tematiske opbygning omkring de centrale kompetenceområder for bygherrer, helt klart givet mig et solidt afsæt for min egen udvikling, men også udvikling og håndtering af bygherrefunktionen i kommunen, vurderer han.
Kursisterne er blevet bedre bygherrer
Langt over hundrede kursister har fulgt uddannelsen siden begyndelsen i 2005. Målet har hele tiden været at ruste kursisterne til at imødekomme de komplekse udfordringer, der i første omgang gjorde, at de meldte sig til uddannelsen. Det er lykkedes for fx Sif Rasmussen fra Brønderslev Kommune:
- Jeg har helt klart fået et bedre overblik over, hvilke muligheder for samarbejde der er, samt fordele og ulemper ved de enkelte samarbejdskonstellationer. Samtidig er jeg blevet gjort opmærksom på, hvilke fokusområder, der er vigtige at tage med fra starten i et byggeprojekt, forklarer Sif Rasmussen og fortsætter:
- Ja, i det hele taget er jeg blevet bekræftet i, at det er vigtigt at bruge tid og kræfter på de indledende processer og aftaler, for at sikre en smidig gennemførelse af et byggeprojekt. Jeg er samtidig blevet del af et netværk, der kan trækkes på og sparres med i mit fremtidige virke som bygherre. Jeg er helt klart bedre forberedt til at planlægge og gennemføre et fremtidigt byggeprojekt, vurderer hun.
Uddannelsen består af tre moduler og indledes den 28. marts 2012. Der afsluttes med eksamen den 26. november 2012. Yderligere info på www.byggecentrum.dk