23948sdkhjf

Øretæver i Nordvest

Byggeriet af Kampsportens Hus ved Nørrebro Station i København blev officielt skudt i gang mandag med første spadestik.

Her bliver der plads til trænings- og kampsportsaktiviteter for børn, unge, lokalområdet og københavnere. Samtidig bliver huset en vigtig nerve i udviklingen af det nedslidte stationsområde til et attraktivt kvarter og mødested. 

– Kampsportens Hus skaber ikke alene en fantastisk ramme om kampsporten i København, men bliver også et vigtigt samlingssted for livet omkring Nørrebro Station. Det er sammen med løftet af Nørrebro Stationsområdet, Lyngsies Plads og metrostationen med til at udvikle hele området og skabe et nyt, trygt og attraktivt miljø på Nørrebro til glæde for børn, unge og københavnere, siger overborgmester Frank Jensen (S) i en pressemeddelelse fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen. 

Kampsportens Hus bygges af entreprenørvirksomheden Einar Kornerup. Arkitektfirmaet Entasis har tegnet huset, mens rådgivende ingeniører Henry Jensen A/S også er tilknyttet. 

Projekt til 104 millioner 

Med sine 3.000 kvm inde med træningssale og omklædningsfaciliteter og et udeareal på 2.000 kvm giver huset masser af plads til både kampsport, bevægelse, leg og samvær. 

Ud over kampsportsforeninger er det sigtet, at blandt andet aftenskoler, skoler, daginstitutioner og børnefamilier kan benytte huset i dagtimerne. 

Projektet har en samlet anlægssum på 104,5 mio. kr., hvoraf Den A.P. Møllerske Støttefond bidrager med 30 mio. kr., Lokale og Anlægsfonden med 10 mio. kr. og Nordea-fonden med 10 mio.kr. Københavns Kommune finansierer det resterende beløb og udgifter til husets drift. 

Kampsportens Hus forventes at stå færdigt og klar til brug medio 2022.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078