23948sdkhjf

Flere indbrud rammer landets byggepladser

Landets politikredse har modtaget flere anmeldelser om indbrud i varebiler og på byggepladser i årets første måneder sammenlignet med sidste år. Det viser aktindsigter, som Licitationen - Byggeriets Dagblad har fået.

Antallet af indbrud på byggepladser befinder sig i 11 ud af 12 af landets politikredse enten på samme niveau som samme periode sidste år eller er stigende. Men I flere kredse er antallet af anmeldte indbrud på byggepladser allerede nu højere end hele sidste år.

For eksempel er der i årets syv første måneder allerede begået flere tyverier fra byggepladser i Midt- og Vestjylland samt i Sydsjælland og på Lolland-Falster end hele sidste år, mens også blandt andre Københavns Vestegn, Fyn, Midt- og Vestsjælland, Østjylland samt Syd- og Sønderjylland har været hårdere ramte af tyverier end i 2019.

- Vi ser en stigende tendens til, at tyvene går efter dyrt værktøj og sælger det videre, siger Thorkild Steen Jensen, der er politiinspektør i Sydsjælland- og Lolland-Falsters Politi, til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

I politikredsen havde man i starten af august i år allerede modtaget 30 anmeldelser om indbrud på byggepladser. Sidste år modtog samme kreds 29 anmeldelser fordelt ud over hele året.

Hos Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter (NEC) har man en antagelse om, at en del af den kriminelle aktivitet har bevæget sig fra de private hjem til byggepladserne i år.

- Vi kan se, at antallet af indbrud i private hjem er faldet, og det er ikke utænkeligt, at en del af tyvene har flyttet deres aktivitet til byggepladser, der ikke altid er så godt sikret, som private hjem efterhånden er i dag, skriver vicepolitiinspektør Søren Enevoldsen fra Rigspolitiet i en mail til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

- Det samme gælder også mange håndværkervarebiler, der ofte indeholder større værdier i form af værktøj end i private hjem, og derfor er blevet eftertragtede mål for tyvene, da disse tyvekoster også er relativt lette at omsætte, tilføjer han.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109