Dobbelt seniorbofællesskab i Odense viser sig frem
Pensionsselskabet PFA’s allerførste seniorbofællesskab i den nye Odense-bydel Gartnerbyen er gået ind i dets afsluttende byggefase.
Fredag var der rejsegilde for byggeriet med 126 boliger - PFA opfører de 86 og Odense Boligselskab de 40, skriver Gartnerbyen i en pressemeddelelse. Menuen var som det sig hør og bør med hotdogs og ribbenstegssandwich.
– Vi er nået lidt længere på byggeriet end det traditionelle tidspunkt for afholdelse af rejsegilde, så i dagens anledning kunne vi også fremvise prøvebolig i både PFA-delen og i Odense Boligforenings bygning, skriver Gartnerbyen på LinkedIn om arrangementet.
Odense-entreprenøren H. Skjøde Knudsen er totalentreprenør på projektet, Arkitema Architects er arkitekt, og Kuben er bygherrerådgiver.
Fælles drift
PFA's 86 lejligheder i det nye seniorbofællesskab bliver to- og treværelseslejligheder på mellem cirka 65 og 95 kvm, og alle med altan.
Fakta om Gartnerbyen
- Gartnerbyen er en ny bydel, der etableres på den gamle GASA-grund i den vestlige del af det centrale Odense. Byggeriet gik i gang i 2017 og forventes afsluttet i 2025.
- Når bydelen er helt færdig, vil den sprede sig over 140.000 kvm byggeri, hvilket gør området til et af Odenses største ejendomsudviklingsprojekter.
- Foruden boliger af varierende type og størrelse vil Gartnerbyen desuden rumme grønne områder og et butikstorv.
- På sigt forventes Gartnerbyen at rumme boliger for mere end 3.000 beboere.
PFA vil drifte det nye seniorbofællesskab sammen med Odense Boligselskab, ifølge parterne det første af sin art herhjemme.
- Vi tror, der kan komme nogle gode synergier ud af kombinationen mellem os som privat bygherre og Odense Boligselskab som almen boligforening. De har erfaring med at drive andre former for bofællesskaber, og vi har i fællesskab forsøgt at udvikle et koncept for den her type seniorbofællesskaber, som vi tror meget på, siger Michael Hansen, senior portefølje manager i PFA Ejendomme.
Mere end bare en klump boliger
Alle lejligheder får adgang til et 380 kvm stort fælleshus, der vil danne ramme om sociale arrangementer. Derudover vil der også være adgang til et stort fælles grønt gårdrum med legepladser og plads til petanquebane.
- Fællesskabet skal faciliteres af en form for vært - en social vicevært - men naturligvis også af beboerne selv, siger René Bøye, bestyrelsesformand i Odense Boligselskab.
- Det skal være noget mere og noget andet end bare en klump boliger. Der skal være et fællesskab, og omdrejningspunktet bliver fælleshuset. Ved at vi er gået sammen med PFA om det her projekt, får vi nogle muligheder, som parterne ikke ville have mulighed for at løfte selv, uddyber han.
Indtil byggeriet står færdigbygget senere på året, vil interesserede få mulighed for at følge med i byggeriet samt at få en rundvisning i en prøvelejlighed.