Silkeborg starter tre projekter til 35 millioner
I de kommende år bliver centrum af Silkeborg-bydelen Hvinningdal beriget med en ekstra hal, et fællesskabshus og nye rammer for SFO’en. Samtidig bliver der anlagt en større parkeringsplads med et ’kys og kør’-område, der gør det nemt og mere sikkert for cyklister og gående at komme til og fra skole, institutioner, idrætsfaciliteter med videre.
Det skriver Silkeborg kommune i en pressemeddelelse.
Derudover opfører Balle Sogn Menighedsråd en ny kirke, der på sigt skal erstatte den nuværende vandrekirke på Buskelundvej.
Tidsplan for byfornyelsen
Nu - september 2020: Nye rammer for SFO’en på Hvinningdalskolen
Nu - september 2020: Ny vej til Hvinningdal Kirke og daginstitutionen Bakkebo
September 2020 - december 2020: Nyt ankomstområde og parkeringsplads
Sensommer 2020 - efterår 2021: Opførelse af hal og fællesskabshus
Sensommer 2020 - efterår 2021: Opførelse af ny kirke
Efterår 2021: Buskelundvej omdannes til sti
Processen med at anlægge nye veje, stier og parkeringsforhold i området omkring hallen og skolen er allerede gået i gang.
Fra områdestudie til lokalplan
Projekter er muliggjort af en udviklingsplan for Hvinningdal, baseret på en helhedsorienteret analyse af området, hvor byggeprojekterne skal ske.
- Byfornyelsen i Hvinningdal er et godt eksempel på, hvordan et områdestudie, der sikrer sammenhæng mellem byggeprojekterne, har banet vejen for en lokal dagsorden om en mere sikker skolevej og tilført ekstra parkeringsareal, fortæller Liv Mørch Malskær, projektleder i Silkeborg Kommune, i meddelelsen.
Områdestudiet blev godkendt af Økonomi- og Erhvervsudvalget i januar 2019, hvorefter en ny lokalplan blev udviklet. Udførelsesfasen, som lige er startet op, løber til sommeren 2022, hvor den nye kirke som det sidste står færdig.
13,5 millioner oven i hatten
Samlet set investerer Silkeborg Kommune knap 35 mio. kr. i Hvinningdal, og lokalområdet har samlet 2 mio. kr. sammen til et fællesskabshus.
- Fordi man har tænkt placeringen af den nye hal, fællesskabshus, ny kirke og SFO-byggeriet i en sammenhæng, har Byrådet givet 13,5 mio. kr. til omlægning af infrastrukturen oven i hatten. Og det betyder en mere sikker trafikafvikling og tilstrækkeligt med parkeringspladser, hvilket er en stor gevinst for lokalområdet, forklarer Liv Mørch Malskær.
Planerne for Hvinningdals hjerterum – bytorvet placeret mellem skole, haller, fællesskabshus og parkeringsområde – er endnu ikke på plads i forhold til udformning eller finansiering. Arealet er reserveret, så der på sigt kan komme et lokalt samlingssted til gavn for de forskellige brugergrupper.