L & H Rørbyg brandsikrer VUC-bygning
Højtryksvandtågesystemer breder sig i almindeligt byggeri. Senest har L&H Rørbyg leveret et systemt til ombygningen og udvidelsen af VUC i Sønderborg.
Som led i brandsikring af bygningen er installeret et højtryksvandtågesystem. I det undervisningsbyggeriet ligger centralt i byen i den gamle Skt. Jørgens Skole fra 1936, er det koblet til den ældre del af byens vandforsyning. Derfor betød det meget i ombygningsprocessen, at højtryksvandtågesystemet kun kræver en syvendedel af den mængde vand, som et traditionelt sprinkleranlæg bruger.
- Da rørdimensionerne i systemet desuden er mere end halveret i forhold til et traditionelt sprinkleranlæg, gør det naturligvis også installationsarbejdet noget nemmere – og reducerer pladskravet væsentligt. Og det har stor betydning i dag, hvor både ventilation, strøm- og netkabler samt brandsikring trænges sammen på et snævert område over loftet, siger Torben Engsig Svan Sørensen fra Zeni Arkitekter, som udformede om- og tilbygningen.
Mindre pladskrævende
Som leverandør af højtryksvandtågesystemet til VUC Sønderborg valgte man L&H-Rørbyg, der har stor erfaring med alle former for brandsikring.
Her er man også glade for de små rørdimensioner i systemet, som blandt andet fylder meget lidt på byggepladsen:
- De små rørdimensioner medførte også store fordele for arbejdsmiljøet, da vi slap for at løfte de tunge standard sprinklerrør på 60 kg. Et tilsvarende rør i højtryksvandtågesystemet vejer kun 15 kilo, siger projektleder Jacob Sørensen fra L&H-Rørbyg
Zeni Arkitekter har tidligere brugt højtryksvandtågesystemet til det nye Abena erhvervsdomicil i Aabenraa.