Dansk Boligbyg starter stort boligprojekt efter tilløb
Næste uge tager Dansk Boligbyg fat på et stort boligprojekt i Aarhus, som har været flere år undervejs. Det fortæller projektchef Kjeld Skannerup fra Dansk Boligbyg til Licitationen - Byggeriets Dagblad.
Nordbjerg hedder projektet på Christiansbjerg, som ligger mellem Randersvej, Stockholmsgade, Kalmargade og Malmøgade. Grunden er ryddet for de gamle boliger og byggegrunden gjort klar.
Kjeld Skannerup har været inde over projektet i nogle år, en tidshorisont der ifølge ham ikke er noget atypisk ved. Nordbjerg skulle dog have været i gang for nogen tid siden, forklarer projektchefen:
– Derfor er det godt at følge det til dørs, siger Kjeld Skannerup.
Nu skal han og Dansk Boligbyg i hovedentreprise opføre 172 boliger og tilhørende P-kælder – i alt 18.000 kvm – for Udviklingsselskabet Randersvej ApS, Aarhus.
Arkitekt og totalrådgiver er Eriksen Arkitekter, og projektet er udviklet af Eriksen Group og KAUP.
Kontraktsummen er 182,2 mio. kr., og projektet skal afleveres den 14. september 2022.
Enlig villa får ingen betydning for byggestart
Specielt for grunden, hvor Nordbjerg skal opføres, var en enlig villa fra 1933, som på grund af sin status som bevaringsværdig skulle forblive på grunden og omkranses af det nye byggeri. Et forhold der har tiltrukket sig megen lokal opmærksomhed.
Villaen brændte dog tidligere på året og blev beskadiget i en sådan grad, at den også er blevet revet ned. Seneste melding er, at den skal genopbygges.
Villaen og den skæbne har dog ingen betydning for Nordbjerg og byggestart, understreger Kjeld Skannerup.
Højde skærmer mod tungt trafikkerede Randersvej
Bebyggelsen, som bliver fra tre seks etager mod Randersvej og ned til rækkehuse i to etager med egen have langs Kalmargade, vil danne rammen om et område for både familier, unge og ældre med varierende typer af boliger ved et stort, grønt fællesareal.
Arkitekturen skal afspejle gavlhus-motivet, hvor tagfladen skaber en sammenhængende linje langs indfaldsvejen. Bygningshøjderne skifter, og skyder sig ud og ind, så der skabes et dynamisk forløb, lyder beskrivelsen.
Hele bebyggelsen opføres i tegl i lyse nuancer, der understreges med mønstertegl og fremtrædende rammer.