23948sdkhjf

Byggebranchen på kanten af kollaps

Virksomhederne i byggebranchen har oplevet et samlet fald i resultatet fra 7 milliarder i 2007 til 300 millioner i seneste regnskabsår. Det viser en analyse af 11.500 regnskaber.
Meget alvorlig.

Sådan betegner adm. direktør i Dansk Byggeri, Lars Storr-Hansen, situationen for virksomhederne i bygge- og anlægssektoren.

De seneste fire års indtjeningskrise er for alvor ved at slå igennem for virksomhederne, der mangler likviditet og kredit.

- Det vil være et faktum, at sunde, veldrevne virksomheder vil gå ned, fordi de ikke kan få kredit og adgang til likviditet, siger Lars Storr-Hansen til Børsen.

Indtjeningen faldet med 6,3 milliarder
Den alvorlige vurdering af situationen bakkes op af tal for danske bygge- og anlægsvirksomheders indtjening.

Hele 95 % er de danske bygge- og anlægsvirksomheders resultater faldet de seneste 4 år. Hvor der i 2007 var et samlet resultat på 7.000 mio. kr. det nu reduceret til 300 mio. kr. Det viser en analyse af 11.500 regnskaber foretaget af Spar Nord Bank og revisionsfirmaet Beierholm. Det skriver Børsen.

Historisk tilbagegang
Lars Storr-Hansen peger på det voldsomme fald i efterspørgslen, der fulgte i kølvandet på boligboblen, som en væsentlig årsag til den nuværende krise i byggeriet.

Han bakkes op i sit syn på boligboblens betydning af sekretariatschef fra Boligøkonomisk Videnscenter, Curt Liliegreen. Han peger dog også på virksomhedernes egne dispositioner under højkonjunkturen som en væsentlig årsag til nedturen.

- Normalt bygger man først, når ordren er kommer ind, fordi byggevirksomheder normalt ikke er særligt godt kapitaliserede. Men vi har set, at byggevirksomhederne selv har satset kapital. Men det skete først, da konjunkturerne var ved at vende. Så sektoren nåede med for sent, siger Curt Liliegreen til Børsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094