23948sdkhjf

Nu skal Banebyens kerneområde på tegnebrættet

Viborgs store byfornyelsesprojekt, Banebyen, skal nu realisere Banebyparken - den grønne sti, der binder hele området sammen

Teknisk Udvalg i Viborg Kommune godkendte onsdag den tilpassede lokalplan, der udlægger de overordnede rammer for Banebyens kommende grønne område, Banebyparken. Drømmen er et langstrakt grønt område med vand, træer og dyreliv. Planen er, at der projekteres færdigt inden sommerferien, så anlægsopgaverne kan sendes i udbud efter sommerferien. Arbejdet med at anlægge Banebyparken skal starte i 2021.

Banebyparken bliver et offentligt grønt område, hvor der skabes grønne fællesrum til brug for blandt andre de kommende omkring 3500 beboere i Banebyen. Der anlægges en offentlig sti gennem parken, der giver forbindelse til Søndersø.

- Der er ingen tvivl om, at lige præcis Banebyparken er et af de vigtigste elementer i hele Banebyen og i den måde, som området skal udtrykke sig på, siger Rikke Gramstrup Jensen, der er projektleder for hele Viborg Baneby.

Positivt udfordret
En del af detailplanlægningen og nu altså delprojektet Banebyparken ligger hos landskabsarkitekt Lotte Kunstmann. Hun er i gang med at færdiggøre selve projekteringen af parken, og det forslag skal så forelægges for byrødderne i Viborg efter sommerferien.

- Vi har været udfordret positivt fordi, der har været mange hundrede mennesker til vores tre workshops. Så rigtig mange interessenter og forskellige brugergrupper, der har mange rigtig gode ideer til parken, fortæller Lotte Kunstmann. Et par af de sikre elementer i projekteringen er, at der skal håndteres 3000 kubikmeter vand, dels i en regnvandssø, dels i rørbassinner. Og så er den gennemgådende sti et helt centralt element.

Vi vil gerne skabe en variation og en oplevelse, der er forskellig for flere grupper. Et bærende element i parken er, at vi knytter os lidt op på den måde som folk allerede bevæger sig på. Det bliver en oplevelsesrute og kombineret legeplads med sanselighed og fortællinger. Vi vil gerne skabe et sted, hvor alle kan føle sig velkomne, siger Lotte Kunstmann.

5 milliarder kroner
Projektet Viborg Baneby bygger på Cobe Arkitekters masterplan, der omdanner et bynært, tidligere industriområde syd for banelegemet til en mangfoldig bydel med institutioner, erhverv og boliger. Samlet omfatter projektet investeringer for omkring 5 milliarder kroner.

Udviklingen af Viborg Baneby blev påbegyndt i 2017 og realiseres i et samarbejde mellem erhvervslivet og Viborg Kommune og er blandt andet sat i værk for at imødekomme væksten i antallet af tilflyttere til kommunen.

Området, hvor Banebyparken skal anlægges, ejes af Bach Gruppen. Viborg Kommune er i dialog med Bach Gruppen om køb af arealet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094