23948sdkhjf

Byggeriets gode idéer skal hjælpes på vej

Nyt projekt kobler gode idéer i byggeriet med den funding, der kan være med til at realisere dem. Bag står Realdania, som gerne vil styrke byggeriets innovation.
Det skorter ikke på kreativ og løsningsorienteret idéudvikling, når byggefolk samarbejder om nye byggeprojekter.

Men byggeriets virksomheder er ikke gode til at omsætte de mange gode ideer til nye løsninger – produkter og metoder – som rækker ud over det enkelte byggeri. Og byggebranchen kunne også være bedre til at udnytte de mange støtte- og tilskudsmuligheder, der står til rådighed for innovative virksomheder og initiativer.

Alene de offentlige innovationsordninger fordeler årligt 4 mia. kr. til innovation og udviklingsprojekter, men kun en meget lille del af disse mange udviklingspenge kanaliseres over i byggesektoren. Samfundet går derved glip af væsentlige bidrag til at løse vores CO2 problemer, nedbringe energiforbruget og forbedre produktivitet og konkurrenceevne. Det vil et nyt Realdania-støttet initiativ nu forsøge at lave om på.

Fra idé til virkelighed
En ny hjemmeside – innovationsradar.dk – gør det let for idémagere og udviklingsorienterede virksomheder i byggesektoren at finde frem til de funding-muligheder, som kan gøre det muligt at udvikle de gode idéer til praktiske løsninger.

På innovationsradar.dk kan innovative projektmagere nemt og hurtigt finde frem til de fonde og støtteordninger, som matcher netop deres udviklingsprojekt.

Hjemmesiden giver også vejledning i, hvordan man omsætter sin idé til en projektbeskrivelse og udarbejder ansøgninger – og mulighed for personlig rådgivning om fonde og ansøgningsprocessen hos operatøren af hjemmesiden, Smith Innovation, som har specialiseret sig i netop dette. Endelig er der gode eksempler til inspiration – og et bibliotek med andre nyttige værktøjer og guidelines.

- Vi ved fra tidligere Realdania-initiativer – bl.a. Byggeriets Innovation – at det godt kan lade sig gøre at få de gode idéer gjort til virkelighed. Finansieringen er helt afgørende, men mange er ikke opmærksomme på de midler, der rent faktisk er til rådighed. Derfor tror vi på, at et værktøj som Innovationsradaren kan hjælpe, så flere får øje på de gode støttemuligheder, der rent faktisk eksisterer, siger projektleder i Realdania, Lennie Clausen.

Et af tre initiativer
Realdania står bag Innovationsradar.dk og støtter hjemmesidens drift frem til 2015. Hjemmesiden er udviklet af Smith Innovation, der også står for driften.

Innovationsradar er et af tre Realdania-initiativer, der støtter innovation i byggeriet. I et parallelt initiativ etablerer Realdania sammen med DAC og Erhvervs- & Byggestyrelsen en åben innovationsplatform, hvor brugere og virksomheder i og uden for byggeriet åbent udbyder udviklingsopgaver. Et tredje initiativ har som mål at skabe et miljø, hvor virksomheder i byggeriet kan få hjælp til prototypeudvikling, test og 1:1 afprøvning af løsninger til et mere bæredygtigt byggeri.

Læs mere på www.innovationsradar.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125