23948sdkhjf

Aktion på sydjyske byggepladser

Skat Syddanmark besøgte i samarbejde med Arbejdstilsynet byggepladser på Fyn og i Sydjylland. Aktionen skulle sikre, at alle betaler den skat, de skal, og at sætte ind mod sort arbejde og socialt bedrageri.
Skat iførte sig sikkerhedssko og hjelme og kontrollerede onsdag den 2. november sammen med Arbejdstilsynet byggepladser i Syddanmark.

Fokus for Skats vedkommende var uregistreret arbejdskraft, socialt bedrageri og udenlandsk arbejdskraft. Forholdene var i langt de fleste steder i orden, men der var dog enkelte steder, hvor Skat vil gennemgå forholdene nærmere. Skat Syddanmark mødte 116 byggevirksomheder og 286 ansattes lønforhold blev tjekket.

- Kontrollen viste, at hovedparten af virksomhederne havde styr på medarbejdernes ansættelsesforhold, dog var enkelte problemer vedr. de udenlandske virksomheder og ansatte, som skal undersøges nærmere, konkluderer Skats medarbejder John Vedstesen.

Mangler hos udenlandske firmaer
Efterfølgende er 13 virksomheder udtaget til nærmere kontrol, hvor der i de fleste tilfælde skal følges op på udenlandske ansattes ansættelsesforhold. I 2 tilfælde drejer det sig om at virksomheden driver selvstændig virksomhed eller om de reelt er ansat af den danske arbejdsgiver. Og om der derfor skal indeholdes dansk skat af lønningerne.

3 udenlandske selvstændige manglede registrering i RUT-registeret (Register for Udenlandske Tjenesteydelser) og var ikke momsregisteret i Danmark. Manglende registrering i RUT kan også betyde bøde til den danske bygherre.

Et sted stak 2 polske ansatte af ved ankomsten af Arbejdstilsynet og Skat, og dette forhold undersøges nu nærmere. Et andet sted nægtede medarbejderen at identificere sig og Politiet måtte tilkaldes. Medarbejderen indstilles nu til bøde og der var i øvrigt ingen problemer med ansættelsesforholdet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078