23948sdkhjf

Finanslovsforslag med milliarder til byggeriet

En forlængelse af BoligJob-ordningen, en ny tilskudspulje til energirenovering og fremrykning af investeringer for 19 mia. kr. er blandt hovedpunkterne i forslaget til en ny finanslov.
Under overskriften Ansvar og handling præsenterede regeringen torsdag sit forslag til en finanslov for 2012.

Målet er at kickstarte væksten og øge beskæftigelsen med 9.000 personer i 2012 og 12.000 personer i 2013.

Herudover forstærkes praktikpladsindsatsen, BoligJob-ordningen forlænges med ét år, og der etableres en tilskudspulje til energirenovering på 0,5 mia. kroner i 2013 og igen i 2014.

Gør en positiv forskel
Regeringens oplæg til finanslov for 2012 fremrykker og igangsætter investeringer for knap 11 mia. kroner i 2012 og 8 mia. kroner i 2013. Finansieringen sker blandt andet ved varige skatte- og afgiftsforøgelser og en sanering af erhvervsstøtten.

- Kickstarten løser ikke alle Danmarks økonomiske problemer, men den gør en positiv forskel for tusinder af mennesker og betyder, at masser af gode projekter hurtigere bliver færdige, siger finansminister Bjarne Corydon, der kalder regeringens første finanslovsoplæg for et kursskifte i dansk politik.

Læs også: Reaktioner på finanslovsforslaget

Her fremrykkes investeringerne
En række planlagte statslige investeringsprojekter i veje, jernbaner og kystbeskyttelse for 1,6 mia. kroner fremrykkes til 2012. Det omfatter blandt andet nyanlæg af banestrækningen København-Ringsted, vedligeholdelse af banenettet samt udbygning og vedligeholdelse af statslige veje i hele landet.

Kommunernes budgetter for 2012 indeholder investeringer for ca. 4,9 mia. kroner mere end forudsat i økonomiaftalen i juni. Disse penge skal blandt andet bruges til folkeskoler, institutioner, ældreområde samt veje og cykelstier. I regionerne er investeringsniveauet øget med ca. 1,8 mia. kroner, som primært skal bruges til udbygning og renovering af sygehuse samt indkøb af nyt teknisk udstyr.

I regi af Landsbyggefonden er der gennem de sidste par år opbygget en venteliste for renoveringer af almene boliger for 8 mia. kroner. For at give det almene boligbyggeri et tiltrængt løft og sikre en hurtig afvikling af ventelisten, vil regeringen fremrykke udmøntninger af renoveringsramme for 5,5 mia. kroner til 2011. Det skønnes at øge aktiviteten med 2,1 mia. kroner i 2012 og 1,6 mia. kroner i 2013.

Hertil kommer investeringer for 0,8 mia. kroner 2013 i relation til den kommende betalingsring i København samt i alt 6,7 mia. kroner til investeringer kystnære vindmøller, omstilling af centrale kraftvarmeværker til biomasse og etablering af biogasanlæg samt energibesparelser.

Ny støtteordning til boligejerne
Som ventet foreslår regeringen desuden en ny tilskudspulje til energirenovering af boliger. Der er afsat i alt 1 mia. kroner over to år gældende fra 2013, og det betyder, at den nuværende BoligJobordningen videreføres i 2012.

Begrundelsen er, at man ønsker tid til at udvikle en effektiv og smidig it-løsning til håndtering af den nye tilskudsordning.

Find aftalen i sin fulde ordlyd på www.fm.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078