23948sdkhjf

Tre trælast-direktører holder vejret: Nedgang kan ramme forskudt

Hos landets trælaster følger man nøje med i udviklingen i corona-situationen. Forventningen er, at nedgangen også vil ramme her, men indtil videre har man ikke mærket meget til, at aktiviteter landet over de seneste dage er lukket ned fra en kant. Sådan lyder meldingen fra Davidsens Tømmerhandel, XL Byg Tømmergaarden samt Stark Danmark.

– Time for time følger vi med i aktivitetsudviklingen ude hos vores kunder og på landets byggepladser generelt, og her oplever vi, at mange pladser stadig er i fuld gang, lyder det fra Henrik Clausen, adm. direktør hos Davidsen Tømmerhandel.

Stort set samme indtryk har man hos Stark Danmark, der driver 72 forretninger i Danmark og Grønland.

– Det er jo rigtig godt bygge-vejr i øjeblikket, hvilket vi også har kunnet se på aktivitetsniveauet i januar og februar, så vores mål er selvfølgelig at opretholde det niveau, lyder det fra adm. direktør Britta Stenholt.

Også hos XL Byg Tømmergaarden, der dækker over 17 trælaster i den nordlige del af landet, er det oplevelsen, at salget indtil videre er relativt upåvirket.

– Siden i onsdags, hvor nogle ellers fandt det nødvendigt at skynde sig ud efter rugbrød og toiletpapir, har vi faktisk haft nogenlunde stabil aktivitet, fortæller adm. direktør Klaus Hansen.

Nedgang kan ramme forskudt
Ifølge de tre trælastdirektører er der altså ingen corona-ko på afsætningsisen for nuværende. Alle melder om fortsat åbne forretninger, hvor man følger regeringens vejledninger, spritter godt af og holder behørig afstand til kunder og kolleger, ligesom man efter gårsdagens pressemøde straks er gået i gang med at implementere de seneste anbefalinger. Ligeledes er byggeriet stadig i gang på landets pladser, men enkelte kunder melder dog om forandringer i marken.

– Vi har håndværkere, der fortæller, at de ikke kan få lov at komme ind hos kunderne i de her dage, fortæller Klaus Hansen, og hos Stark har man hørt lignende meldinger.

Det er imidlertid ikke noget, der skaber dybe rynker i direktørpanderne. Britta Stenholt understreger, at man for Starks vedkommende endnu ikke har kunnet se effekten af det ændrede mønster, og det samme gør sig gældende hos Davidsen, hvor man endnu kun har oplevet en nedgang i aktiviteten enkelte steder. Ifølge Henrik Clausen betyder det dog langt fra, at den hellige gral dermed er velforvaret.

– En del af den nedgang, der sker, vil være i forbindelse med igangsættelsen af nye projekter, som vil blive udskudt, og derfor kan vi i vores branche meget vel komme til at opleve en forskudt effekt, fortæller Davidsen-direktøren.

Forsyningen kører
Hvor trælasterne altså på sigt må forvente i et vist omfang at blive ramt på salget, er der imidlertid ingen af de tre direktører, der er videre bekymret, når det kommer til forsyningskæden.

– Et par enkelte leverandører har opfordret os til at være på forkant, men bredt set ser jeg ingen problemer, lyder vurderingen fra XL Byg Tømmergaardens Klaus Hansen.

Heller ikke hos hverken Stark eller Davidsen har man indtil videre oplevet problemer med leveringerne.

– Ud fra de meldinger, vi har indtil videre, om at varer gerne må passere grænsen, forventer vi ikke der bliver problemer, men vi kan selvfølgelig ikke spå om, hvad der vil ske på længere sigt, fortæller Britta Stenholt.  

Heller ikke Davidsen-direktøren vil give sig i kast med at spå om den ganske usikre fremtid. Han peger på, at grænserne i øjeblikket lukkes i en lang række europæiske lande, hvilket kan lede til problemer, men indtil videre oplever man ikke, at grænselukningerne har haft konsekvenser for forsyningssikkerheden.

– Vi følger situationen nøje, men vi har ikke haft problemer med leverancerne, og de af vores medarbejdere, der bor i Tyskland, har heller ikke oplevet, at det har været en udfordring, fortæller Henrik Clausen.

Opbakning til hjælpepakker
I en virkelighed, der på mange måder er usikker og omskiftelig, er de tre direktører enige om, at regeringen har gjort et forbilledligt arbejde med krisehåndteringen.

– Det må være utrolig svært at finde den rigtige balance mellem tiltagene, men jeg har stor tiltro til, at regeringen gør det, så godt som den overhovedet kan, siger Klaus Hansen.

Han bakkes op af Britta Stenholt, som særligt fremhæver et enkelt af den seneste tids tiltag.

– Jeg synes, det er rigtig stærkt, at arbejdsmarkedets parter og regeringen over en weekend har evnet at få en hjælpepakke op at stå; det skal vi som samfund være rigtig glade for, slår Stark-direktøren fast.

Hos Davidsen finder man også fuld opbakning til regeringens vedtagne hjælpepakker, og direktøren kommer med en klar opfordring til, at flere følger.

– Vi opfordrer stadig til, at vores kunder, særligt de små, får den støtte, der er nødvendig, både økonomisk men også bredt set, siger Henrik Clausen og uddyber:

– Lige nu oplever vi, at vores kunder har svært ved at få byggeansøgninger igennem, og mange kan ikke komme af med byggeaffald, fordi genbrugspladserne er lukket; derfor kan jeg kun tilskynde til, at vi alle sammen sørger for at holde hjulene i gang og ikke bremse processen.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.116